Marquee in Kortrijk over te nemen, eigenaars maken Portugese droom waar

Brecht Beeckaert en Danielle Rabello. © AN
Redactie KW

Crisis of niet, Danielle Rabello (42) en Brecht Beeckaert (43) van café-restaurant Marquee op de Kortrijkse Veemarkt, zijn vast van plan om hun grote droom te realiseren. Volgend jaar openen ze een bed and breakfast aan de Zilverkust in Portugal. Ze moeten daarvoor wel hun zaak op de Veemarkt achter laten. “Maar we blijven tot we een geschikte overnemer gevonden hebben”, klinkt het overtuigd.

De liefde voor Portugal zit er al een tijdje in bij Danielle en Brecht, de goesting om te vertrekken ook. Nochtans hebben ze met Marquee een loyaal klantenbestand opgebouwd. “En we gaan die mensen natuurlijk missen”, vertelt Danielle. “We hebben hier drie jaar ons eigen ding kunnen doen, en daar zijn we onze klanten heel dankbaar voor. Onze nieuwe zaak in Portugal zal dan ook B&B Casa Marquee heten. Zo kunnen ze ons makkelijk terug vinden”, glundert ze.

De beste vakantie ooit

Danielle en Brecht hebben beiden een passie voor koken, ze staan al 20 jaar in de horeca. “We trokken zeven jaar geleden voor het eerst naar Portugal”, vertelt Brecht. “We moesten er naar een trouwfeest van een familielid. Ik zag er een beetje tegenop omdat mijn vrouw de taal spreekt (ze groeide op in Brazilië, red.) en ik ervan uitging dat het voor mij een saaie bedoening zou worden. Maar niets was minder waar! Het was de beste vakantie ooit! De mensen waren er zo vriendelijk, en het weer zo mooi. Ik werd op slag verliefd.”

“En ik gelukkig ook”, lacht zijn vrouw. “Niet lang daarna ontstond het plan om ooit te vertrekken. En nu onze kinderen oud genoeg zijn om zelf te beslissen of ze mee willen, is het nu of nooit!”

Vijf kamers en glampingtenten

Het koppel kocht eerst een stukje grond in het meest zuidelijke deel van Portugal, maar omdat de verbouwingen daar te lang zouden duren, gingen ze op zoek naar een bestaand pand. Dat vonden ze in Caldas da Rainha, een stadje in de regio van Lissabon. “Vorige week tekenden we het contract. Er is op dit moment nog wat werk aan de winkel, maar uiteindelijk zal onze b&b vijf kamers tellen”, vertelt Danielle trots terwijl ze de foto’s bovenhaalt. We willen speciale glampingtenten (tenten waarin je glamoureus kan kamperen, red.) in de tuin plaatsen. Plaats genoeg want ons domein is 7.000 vierkante meter groot. Er is een zwembad op het terrein en we liggen vlak naast een natuurgebied en op amper twintig kilometer van de zee.”

De opening staat (als de huidige crisis geen roet in het eten gooit) gepland voor mei 2021. “We kijken er enorm naar uit”, aldus Brecht. “We hebben genoten van onze tijd in Marquee, maar omdat we alle twee koks zijn, konden we hier niet echt ons ei kwijt. Bovendien sukkelt Danielle al een tijdje met haar heup, terwijl ze hier veel trappen moet doen.”

Begeleide activiteiten organiseren

Dat culinaire ei plannen de twee overigens wel te leggen in Portugal. “Om de zoveel tijd zullen we een culti-culinaire week organiseren voor onze gasten“, legt Brecht uit. “We halen hen dan op aan de luchthaven en doen gedurende de hele week in een kleine groep activiteiten. Eten in een middeleeuws stadje, een museum bezoeken, een barbecue in de tuin,… Allemaal onder begeleiding van mijn vrouw en mij. We hopen tegen dan de streek goed te kennen.”

Marquee, gelegen op de Veemarkt, is over te nemen.
Marquee, gelegen op de Veemarkt, is over te nemen.© AN

Hun zaak aan de Kortrijkse Veemarkt staat vanaf 1 juli over te nemen. “Eerder kon niet omdat we nog heel wat reservaties hebben”, verduidelijkt Danielle. “En sowieso vertrekken we niet voor er een overnemer is.” Kandidaten mogen nu al een belletje geven, maar zullen een bezoek moeten uitstellen tot de huidige maatregelen om de coronacrisis te bedwingen, opgeheven worden. (AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier