https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Marnix blaast 59 kaarsjes uit op 1 januari

“Het is geen feestjaar, ik blijf dus nog één jaartje 58”, lacht Marnix Demasure.© FODI
“Het is geen feestjaar, ik blijf dus nog één jaartje 58”, lacht Marnix Demasure.© FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op nieuwjaarsdag vrijdag 1 januari blaast Marnix Demasure 59 kaarsjes uit. Jarig zijn op nieuwjaarsdag. Is dat nu leuk of helemaal niet?

Marnix uit de Keirselaarstraat is getrouwd met Lieve De Doncker. Hij is vader van Brecht, Sofie en Herlinde. Hij werkt al 32 jaar bij Unizo. “ Als kind was ik niet echt enthousiast over mijn verjaardag ”, geeft hij toe. “Waarom? Op 1 januari is iedereen bezig met nieuwjaar. Naast de familiale feesten kan men moeilijk nog een verjaardagsfeestje bouwen.”

Feest met vrienden

“Ik heb dus in mijn jeugd nooit leuke verjaardagsfeestjes meegemaakt”, gaat Marnix verder. “ Ik kreeg op die dag ook nooit twee geschenken. Naargelang ik ouder werd, vond ik het wel leuk om jarig te zijn op 1 januari. Je viert je verjaardag niet voor voor de geschenken. Maar op 1 januari komen de vrienden langs op de Krieke. Wie mij goed kent, weet dat vrienden een zeer belangrijke plaats innemen in mijn leven.”

“Ieder jaar duwen we op 1 januari het gaspedaal in ‘s morgens. Op oudejaarsavond ontvangen we de familie van mijn vrouw, maar tegen ‘s middags moeten we alles weer klaar hebben omdat onze vrienden dan op bezoek komen. Dat feestje begint op de middag en loopt uit tot de avond. Op 2 januari neem ik steeds een dag vakantie.”

Verjaardagslied in het Spaans

Dit jaar zal het feest van Marnix er op 1 januari anders uitzien. “Op 1 januari 2021 zal er niet echt veel worden gevierd. Dat komt door het coronavirus natuurlijk. Het wordt dit jaar een rustige dag met mijn vrouw, maar dat is ook eens leuk. Ik heb al gezegd dat ik er zonder feest geen jaar bijtel. Ik blijf dus nog een jaartje langer 58”, lacht hij.

Volgend jaar voorzie ik een dubbel feest. In het verleden beleefde ik al verschillende onvergetelijke momenten. Zo hebben mijn muzikale vrienden De Wilfrieds me eens verrast met een zelfgeschreven verjaardagslied in het Spaans. Hein en ik volgden toen Spaanse lessen, omdat we een wandeltocht naar Compostela voorbereidden.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.