Marlies Maddens vrouwelijke ondernemer van het jaar in Moorslede

(foto Lux Visual Storytellers)©LUX likes family LUX likes family
(foto Lux Visual Storytellers)©LUX likes family LUX likes family
Redactie KW

Marlies Maddens uit Moorslede won met haar evenementenbureau Dame Blanche de Moorsleedse Ondernemersprijs voor Vrouwelijke Ondernemer. Een vreemd jaar voor Marlies, die vooral huwelijken organiseert en dus heel wat werk zag wegvallen. Maar ze blijft niet bij de pakken zitten. Samen met collega Silke Vincent van Atelier Rosé uit Brugge lanceert ze nu een stylingbox voor de feestdagen. “Zo maak je van de feestdagen toch iets speciaals.”

De coronacrisis heeft de evenementensector niet gespaard. Ook Marlies Maddens (28) uit Moorslede, als weddingplanner aan de slag onder de naam Dame Blanche, zag heel wat werk verloren gaan. Maar ondertussen kwam er gelukkig ook positief nieuws. De jury van de Moorsleedse Ondernemersprijzen reikte haar de prijs voor Vrouwelijke Ondernemer van de Gemeente uit. Marlies startte in 2017 Dame Blanche op. “Na een voorzichtige start was 2018 onmiddellijk een goed jaar. In 2020 was het seizoen voor het eerst volzet. Er stonden dertig huwelijken op de planning.” Door de coronacrisis werden veel van die huwelijken inmiddels verplaatst naar 2021. “Ook 2021 is nu al volgeboekt.”

Marlies is heel blij dat ze de award voor Vrouwelijke Ondernemer kreeg. “Voor mij is het een vreemd jaar om die award te winnen. Door corona konden er amper huwelijken plaatsvinden. Twee huwelijken vonden nog plaats in februari, drie andere gingen door in een aangepaste, coronaveilige vorm. Dame Blanche heeft dus niet echt een topjaar achter de rug. De award geeft me wel extra motivatie om er keihard voor te blijven gaan. Dit is een zeer welkom duwtje in de rug.”

gezellige etentjes

Intussen is Marlies, samen met bevriende collega Silke Vincent van Atelier Rosé uit Brugge, druk bezig met de voorbereidingen voor de wintereditie van Tafelke Thus. Afgelopen zomer was Tafelke Thus, waarbij de twee dames aan huis gezellige etentjes organiseerden, razend populair. Met een wintereditie van Tafelke Thus kiezen ze opnieuw voor ongeveer hetzelfde concept als vorige zomer. “Tafelke Thus zorgt ervoor dat jouw feesttafel er extra gezellig uitziet. Door de coronamaatregelen mogen we maar met een beperkt aantal mensen samenkomen. Daarom voorzien we een stylingbox”, aldus Marlies en Silke. Die box omvat onder andere tafellinnen, stoffen servetten, glazen, borden, bestek, bloemen, decoratie en kaarsjes. “Kortom, alles wat je nodig hebt om je even op restaurant te wanen.”

geen afwas

Volgens Marlies en Silke loont het de moeite om je tafel mooi aan te kleden, ondanks het feit dat we de eindejaarsfeesten in onze eigen bubbel moeten vieren. “Zo maak je er toch iets speciaals van in deze uitzonderlijke tijden. Onze stylingbox zorgt er toch een beetje voor dat kerstavond bijvoorbeeld geen avond wordt als een andere. Je hoeft enkel de box uit te pakken, onze instructies te volgen en je tafel is klaar.” De afwas mag je gewoon vuil terugbezorgen aan Marlies en Silke.

“Vreemd jaar om die award te winnen, maar extra motivatie om er keihard voor te blijven gaan”

De twee collega’s werkten drie formules uit: Under the Mistletoe, Jingle Bell Rock en Frosty the Snowman. De stylingbox van Tafelke Thus is er op kerstavond, kerstdag, oudejaarsavond en nieuwjaarsdag. “Maar we hopen dat de maatregelen later deze winter alsnog veranderen en we binnenkort toch nog zelf onze tafelkes thus mogen installeren zoals afgelopen zomer.”

Info: Een stylingbox reserveren kan via www.tafelkethus.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.