Marktrock Poperinge 2021 heeft zeker plaats

© MD
© MD
Redactie KW

Marktrock Poperinge zal een tweedaags festival worden, op 27 en 28 augustus 2021.

“Vrijdagavond zaten we met ons bestuur samen met de burgemeester en enkele leden van het schepencollege en de kogel is door de kerk: Marktrock Poperinge 2021 is in de maak!”, zegt woordvoerder Frank Neuville. “We zullen er aan de hand van de plannen van vorig jaar een tweedaagse van maken.

Op vrijdag 27 augustus programmeren we twee of drie bands, dat is nog niet helemaal duidelijk. Op zaterdag 28 augustus plannen we een volledige festival. Op vrijdag vanaf 21 uur staan nu reeds de lokale bands Sonic/Flow en Crystal Moon vast, en op zaterdag zijn dat Ertebrekers en Belgian Quo Band vanaf 15 uur.

Verder kijken we of er eventueel naast Ertebrekers nog een tweede publiekstrekker kan aangeboden worden, maar daarvoor dienen eerst de beschikbaarheid en financiële voorwaarden van de bands/artiesten bekeken te worden. Wij zien het in ieder geval zitten om terug zoals van oudsher de zomer in Poperinge met een muzikaal feest af te sluiten”, aldus nog Frank Neuville.

Gratis festival

“Ik was een heel tevreden voorzitter na de uitspraak het overlegcomité in verband met festivals en de vooruitzichten daaromtrent. Onmiddellijk werd het voltallige bestuur bijeengeroepen: coronaproof weliswaar, in de tuin op afstand en met acht mensen”, zegt Bart Decrock, voorzitter vzw Marktrock Poperinge.

“Dat we er allemaal goesting in hebben was al gauw duidelijk, maar de grote vraag was: ‘Is hier nog tijd genoeg voor?’ Drie maanden is wel erg kort, maar zeker niet onhaalbaar mits we een extra tandje bij steken. Ook onze sponsor Aviko, de nieuwe frietfabriek die in Poperinge in aanbouw is, is bereid een extra duwtje te doen dit jaar, waarvoor we heel dankbaar zijn. We blijven ook dit jaar terug een gratis festival. Weliswaar werken we met ingangen omdat de regels opgelegd door de regering moeten gevolgd worden.

De Grote Markt zal bereikbaar zijn vanuit de Veurnestraat, vanuit de richting Paardenmarkt en ter hoogte van café De La paix. Het is nog niet heel duidelijk maar hoogstwaarschijnlijk zal een attest van een eerste prik voldoende zijn om binnen te komen”, legt Bart uit. “Het wordt niet makkelijk om alles op poten te zetten in drie maanden tijd, maar moeilijk gaat ook. Het zal voor velen een blij weerzien worden na bijna een jaar opsluiting. Binnenkort nog meer namen en nieuws vers van de pers. Houd dus zeker onze Facebookpagina en www.marktrockpoperinge.be in de gaten”, besluit de voorzitter.

(AHP/foto MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.