Markt van De Panne geopend voor de zomer

Ook Miss België was van de partij. © MVO
Redactie KW

De realisatie van de markt in De Panne is (eindelijk) een feit. Na lange discussies en vaak negatieve commentaren werd toch zoals gepland het nieuwe marktplein officieel ingewijd op de eerste zaterdag van de zomervakantie.

Burgemeester Ann Vanheste en schepen Johan Blieck waren uitereerd opgetogen: “Het is de taak van een bestuur om na te denken over de toekomst, om een visie uit te stippelen en te ontwikkelen, en daarover waren de meningen wel eens verdeeld. Tot vandaag blijft de markt het gespreksthema van de dag, maar de reacties klinken nu heel wat positiever dan een tijdje geleden.”

“We kregen de wind van voren: het project was te duur, er was de frietkotsoap, de mooie fontein moest blijven… Maar uiteindelijk hebben we nu toch een markt om ‘u’ tegen te zeggen. Het is een grote open ruimte, met plaats om grootse evenementen te realiseren, die we afwisselen met festiviteiten op de zeedijk, met de centrale fonteinen waar kinderen vanaf het eerste uur niet weg te slaan zijn. We hebben gezorgd voor mooie houten zitbanken, maar er komen er nog meer, ook witte banken met ledverlichting. Onze vernieuwde markt draagt ertoe bij om De Panne als toeristische trekpleister op de kaart te zetten.”

En het gloednieuwe marktplein was zaterdag inderdaad haast te klein voor de massa nieuwsgierige Pannenaars, tweedeverblijvers en toeristen die zich wilden vergewissen van het resultaat en het openingsfeest niet wilden missen.

(MVO – foto MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier