Markenaar Serge (53) loopt loodzware ultratrail uit: “Enorme ontlading bij aankomst”

© GF
Redactie KW

Serge Vandevyvere (53) uit Marke slaagde in zijn missie om de Swiss Alpine Irontrail uit te lopen.

Serge liep 88 km en overwon bijna 4.000 klimmeters in 21 uur en 32 minuten. “Het was immens zwaar, maar wat een ontlading bij de aankomst”, mijmert hij. “Dertien jaar ben ik aan het opbouwen met dit resultaat als volledig hoogtepunt.

Serge begon pas te lopen op zijn veertigste. De dag van de Irontrail startte hij om 6 uur ‘s morgens om dan ‘s nachts om 3.32 uur aan te komen. “‘s Nachts moest ik nog klimmen tot op 2.788 meter hoogte naar de Sertigpass en daarna nog een zeer technische afdaling voltooien richting finish. Dat alles in het pikdonker, enkel met een hoofdlamp aan.” Spontaan vormde zich een groep van vier die uit veiligheidsredenen samen bleven lopen.

Serge draagt zijn prestatie op aan zijn overleden schoonvader. “In mijn gedachten was hij de ganse tocht bij mij”, aldus Serge. “Ik had zijn medaillon bij en heb deze mee over de meet genomen. Dit jaar zou hij 88 jaar geweest zijn.” Volgens Serge was er onderweg veel samenhorigheid, respect en hulpvaardigheid onder de traillopers. “Het was precies één grote familie.” Serge besluit dat het een enorme ervaring en belevenis was. “Het smaakt naar meer, maar nu eerst eventjes genieten van de geslaagde missie!”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier