Marit De Vriendt (13) uit Roeselare schenkt haar vlechten aan Think Pink

Marit De Vriendt (12) schonk 30 centimeter van haar haar aan Think Pink. © Stefaan Beel
Redactie KW

Marit De Vriendt is amper dertien jaar en besliste om na twee jaar sparen haar vlechten weg te schenken aan Think Pink. “Ik wil het meteen opnieuw laten groeien om het weer weg te geven”, zegt ze.

Twee jaar geleden had Marit De Vriendt uit Roeselare een artikel gelezen over een borstkankerpatiënt met oorspronkelijk rood haar die zei dat het moeilijk was om een pruik te vinden in dat haarkleur. Aangezien Marit zelf ook roodharig is, begon ze zonder te twijfelen vanaf dat moment te sparen met het doel haar vlechten weg te schenken aan Think Pink, de organisatie die zich inzet in de strijd tegen borstkanker. Veel borstkankerpatiënten verliezen tijdens hun behandeling hun haar en aangezien dat voor een groot stuk als het verliezen van zichzelf, hun identiteit en hun trots aanvoelt, kiezen veel vrouwen ervoor hun hoofd te bedekken met een pruik.

Verjaardagscadeau

Nu, twee jaar later, heeft Marit maar liefst 30 centimeter van haar haar weggeschonken aan Think Pink. Binnenkort wordt ze dertien jaar, maar in plaats van om een cadeau te vragen, heeft ze er een gegeven. “Het is nu natuurlijk wennen aan haar korte haar”, zegt Lien Huyghebaert, mama van Marit. “Maar ze heeft al gezegd dat ze meteen opnieuw wil sparen om het dan weer binnen enkele jaren weg te schenken.”

Think Pink roept vrouwen en mannen op om hun staart te laten knippen. Die haren worden verkocht en gebruikt om pruiken te maken. Het is het hele jaar door mogelijk om je staart, met een minimumlengte van 30 centimeter, te doneren aan deze organisatie.

Sinds de start van de actie in 2008 werden ondertussen al meer dan 5000 vrouwen financieel geholpen.

Info: www.think-pink.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.