Mario Ureel is Prins Carnaval in Oostende

Redactie KW

De 43-jarige vrijgezel, geboren en getogen in Oostende, Mario Ureel, moest zaterdagnacht, meer dan 300 stemmen achter zijn naam krijgen om gekroond te worden tot Prins Carnaval Groot-Oostende. Als enige kandidaat, zijn concurrent Fré moest om persoonlijke redenen afhaken, kreeg hij daarvoor de steun van de Oostendse carnavalisten, die ondanks de storm Dennis, met meer dan vijfhonderd kwamen afgezakt naar de koude, ongezellige feestzaal van de Wellington.

Na het sluiten van het stembureau en het afscheid van Prins Carnaval 2019, Prins Smurf (alias Patrick Maertens), en zijn intronisatie in de Orde van Het Hof der Prinsen, wachtten de organisatoren, de Orde van de Kloeffe nog tot na 2u. om Mario Ureel te kronen tot nieuwe prins voor het jaar 2020.

Jongensdroom

Mario stond duidelijk geëmotioneerd op het grote podium. “Het was mijn jongensdroom om ooit Prins Carnaval van Groot-Oostende te worden. Als lid van de Orde van de Wullok heb ik jarenlang vrienden en kennissen gesteund in hun campagne om prins te worden. In 2019, voor de verkiezing van Prins Smurf, heb ik de koe bij de horens gepakt en mezelf als kandidaat gesteld. Ik heb een jaar lang campagne gevoerd in West- en Oost-Vlaanderen. Het heeft me veel inspanningen gekost om overal aanwezig te zijn en me te laten zien. Ik heb een bingo en een eetfestijn georganiseerd en veel geld heeft het me zeker niet gekost. In januari kwam er plots een tegenkandidaat, cafébaas Fré, op de proppen. Hij verdween even snel als hij gekomen was. Meer wil ik daar niet over zeggen.”

De nieuwe Prins Groot-Oostende, Mario 1.
De nieuwe Prins Groot-Oostende, Mario 1.© FR

“Vanavond moest ik 300 bolletjes achter mijn naam krijgen. Dankzij mijn vele vrienden uit het Oostends carnaval, het voetbal en het uitgangsleven, heb ik de stem van meer dan 400 fans gekregen. Ik dank hen uit de grond van mijn groot carnavalshart. Het is spijtig dat er dit jaar geen Bal van de Wullok is. Het is ook treurig dat er geen Prinsessen-bal geweest is en dat ik geen prinses carnaval aan mijn zijde zal hebben. In feite was het jammer dat ik de enige kandidaat was en dat er geen leuke verkiezingsstrijd geweest is. Toch ben ik fier en gelukkig als nieuwe prins Carnaval Groot-Oostende 2020.”

Het carnaval is niet dood, maar er is crisis. Tijdens het groot carnavalsweekend van begin maart wil ik vooral genieten. Ik hoop ook mijn steentje bij te dragen om het Oostends carnaval nieuw leven in te blazen. Het mag niet helemaal kapot gaan.” En weg was hij om samen met zijn fans te zingen.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.