https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Mario Deman (68) overleden: “Hij zal gemist worden in het Winkelse straatbeeld”

Wouter Vander Stricht

Maandagmorgen 1 februari is Mario Deman overleden. In zijn dorp Sint-Eloois-Winkel kende werkelijk iedereen hem. De zachtmoedige man was maar al te vaak met de fiets of te voet onderweg en maakte zo deel uit van het straatbeeld. Mario was ook een verwoed sportliefhebber. Vrijdag 5 februari wordt in intieme familiekring afscheid van hem genomen.

Mario Deman werd op 7 juni 1952 in Kortrijk geboren als zoon van Achiel Deman en Jeanne Lafere. Hij was de oudere broer van Frank en Jan. Frank is de echtgenoot van Linda Vanmarcke, op hun beurt zijn zij de ouders van Sharon (Peter Deprez, Rune en Maere). Jan is partner van Ann-Sofie Madou. Mario zou altijd vrijgezel blijven, werkte een tijdlang bij Europlast, maar vervolgens lang op de groendienst van de gemeente Ledegem.

BBC Wibac

Als gemeente-arbeider was Mario een graag geziene figuur, maar hij liet zich ook vaak zien op sportwedstrijden. Zelf heeft hij lang basketbal gespeeld bij BBC Wibac, daarna bleef hij ook supporter. Maar hij fietste ook vaak naar wielerwedstrijden in de regio en ook zijn sportende neefje Rune en nichtje Maere volgde hij op de voet. Net als de verrichtingen van de NAR, waar broer Frank nog altijd coach is. Zijn beide broers speelden vroeger bij Winkel Sport.

Mario sukkelde met hartritmestoornissen en hij moest al vroeg zijn loopbaan stopzetten. Hij bleef altijd bij zijn ouders wonen. Toen eerst zijn moeder in 2013 en een jaar later zijn vader overleed betrok hij een appartement op het Kerkplein, naast de Velodroom. “Vanuit zijn raam had hij hier een prachtig zicht over het plein voor de kerk. Toen hij de jongste weken niet vaak meer naar buiten kon, kon hij uren voor zijn raam zitten.”

Een familieman

Wie door Winkel passeerde maakte ook grote kans om Mario tegen te komen. Meestal met de fiets. Hij bezocht ook dagelijks het kerkhof en was vaak te gast bij zijn broers, die ook een grote steun voor hem waren. “We krijgen enorm veel steunbetuigingen. Eentje luidde zelfs dat hij gemist zal worden in het straatbeeld”, zegt broer Frank. “Het was een doodbrave man die zeer bekommerd was om zijn familie.”

Mario was al langer hartpatiënt. De jongste tijd verbleef hij een tijdje in het ziekenhuis en gezien hij geen bezoek mocht ontvangen was dat moeilijk. Zijn hart werkte nog maar voor een beperkt deel, maar toch komt zijn overlijden onverwacht. Van Mario wordt op vrijdag 5 februari afscheid genomen in de aula van Serrus. Op een enkele tientallen meter van waar hij van zijn laatste levensjaren genoot.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten