Marinka ontdekte via reizen liefde voor fotografie

Marieke Casteur© DRD
Marieke Casteur© DRD
Redactie KW

Marinka Casteur houdt ervan om mensen op een spontane manier op de gevoelige plaat vast te leggen. De liefde voor de fotografie ontdekte ze tijdens de verre reizen, die ze met haar gezin ondernam. Ze startte onlangs haar eigen bedrijfje Fotografie Marinka Casteur.

Een foto zegt meer dan duizend woorden, wordt vaak gezegd. Van de onwrikbare waarheid die achter dit gezegde schuilgaat, hoef je Marinka Casteur (46) niet te overtuigen. Fotografie is al geruime tijd haar grote passie. Samen met haar man Sammy Maes en zoon Ferre woont ze in de Kruisbosstraat op de Molenhoek. In het dagelijkse leven is ze bediende bij heftruckgigant TVH. Sinds kort startte ze in bijberoep met Fotografie Marinka Casteur.

Reishonger

“Reizen zit ons in het bloed”, start Marinka haar verhaal. “We hebben al heel wat van de wereld gezien. Het is allemaal begonnen in 2000. In dat millenniumjaar hebben we een georganiseerde reis van vier weken naar Guatemala ondernomen. Een jaar later trokken we op eigen houtje als ‘backpacker’ voor vier weken naar Vietnam. Onze reishonger was daarna niet meer te stillen. Ondertussen zijn ook Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Thailand, Nieuw-Zeeland, Indonesië, Egypte en Australië geen vreemd terrein meer. Vooral ons Australisch avontuur – we reisden vanaf eind 2011 gedurende een heel jaar met een mobilhome door het land van de kangoeroes – zal me eeuwig bijblijven .”

”Ik vond het fantastisch om al die mooie momenten tijdens onze verre reizen te fotograferen: de verschillende nationaliteiten, gezichten met een levensverhaal… En zeggen dat het allemaal begonnen is met een eenvoudig digitaal cameraatje. Via avondonderwijs heb ik me verder verdiept in dat boeiende wereldje. Het is zoveel jaar later een flink uit de hand gelopen hobby geworden.” ( lacht ). “Heel wat vrienden stelden me de vraag om hun kinderen of familie te fotograferen. Ik kreeg de smaak verder te pakken, zodat ik besliste om in bijberoep te starten met Fotografie Marinka Casteur.”

Verhaal

”Ik werk het liefst in mijn studio thuis, maar ga ook met de mensen op locatie. Ik start altijd met een losse babbel om te peilen naar de wensen en verwachtingen, de mensen gerust te stellen en een goed gevoel te geven. Elke fotosessie wordt grondig voorbereid, waarbij ik altijd probeer om iets in scène te zetten. Na de fotoshoot volgt uiteraard nog het nodige werk op de computer. Een foto moet voor mij vooral een verhaal hebben en tonen hoe de mensen echt zijn. Foto’s zijn ook vaak leuke herinneringen aan verschillende fasen in het leven en die herinneringen leg ik zo graag op beeld vast: kinderen, portretten, dieren, zwangerschap… Ik heb verschillende zwangerschapskleren in de kast hangen die kunnen gebruikt worden tijdens de shoots.” (DRD)

Info: 0494 30 32 97

www.fotografiemarinkacasteur.com en fotografie.marinkacasteur@gmail.com .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier