Mariette herbeleeft haar jeugdjaren met Elvis Presley: “Ze is er altijd voor ons!”

Mariette was even van haar melk toen er een cameraploeg voor haar neus stond. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Mariette Demunck (80) uit Brugge kon donderdag haar ogen niet geloven toen er plots een Elvis imitator opdook in koffiebar Julia’s aan het station in Kortrijk. Ze zat er rustig een koffie te drinken met vijf van haar zes kleinkinderen toen Studio Brussel haar verraste in het kader van De Warmste Week. Mariette sukkelt al 25 jaar met reuma en vindt dat de ziekte meer aandacht verdient. “Ik ben zo trots op mijn brave kleinkinderen!”, klonk het emotioneel.

“Ik wilde gewoon de aandacht vestigen op een heel pijnlijke ziekte. Ik las laatst dat er wel 4.000 kinderen zijn in Vlaanderen die aan reuma lijden”, vertelt Mariette. “Zo is oma”, aldus Jelle Vansassenbroeck, een van haar kleinzonen. “Altijd eerst aan een ander denken en dan pas aan zichzelf.” “Inderdaad”, vult ook zijn zus Amber aan. “Soms heb je nog maar net bedacht dat je iets wilt, en voor je in de winkel geraakt, heeft oma het al voor je gekocht. Ze heeft een heel warm hart ondanks het feit dat ze al zo veel meegemaakt heeft.”

Pijnlijke ziekte

Mariette was pas 55 jaar oud toen ze begon te sukkelen met reuma. “Ik heb een van de meest pijnlijke vormen van de ziekte. Er bestaat nog niet veel medicatie voor”, vertelt ze spijtig. “Ik krijg nu wel twee keer per jaar een baxter. Dat heeft ervoor gezorgd dat de ziekte gestabiliseerd is en dat ook de pijn wat minder is dan in het begin. Toen moest mijn man zelfs de boterhammen in mijn mond stoppen. Ik kon niets meer.” Ondanks de medicatie en een rollator blijft het voor Mariette moeilijk om zich te verplaatsen. “Op een bus stappen bijvoorbeeld kan ik niet”, verzucht ze.

Gelukkig komen haar zes kleinkinderen langs zo veel ze kunnen. “Jelle en zijn vriendin bijvoorbeeld, die komen bijna elke vrijdag eens binnen. Ik ben heel trots op al mijn lieve en brave kleinkinderen“, klinkt het fier. “En wij zijn blij dat we altijd bij oma terecht kunnen”, aldus Amber.

Elvis

Oma Mariette is al sinds jaar en dag fan van Elvis. Haar kleinkinderen wisten dus meteen waar ze haar het best mee konden verrassen. “We hadden gezegd dat we hier gewoon nog een koffie zouden komen drinken”, vertelt Lieze Mahieu. “Maar we zaten allemaal in het complot. Ik was wel heel nerveus. Zeker toen er mensen met camera’s begonnen binnen te komen. Ik dacht dat oma zeker iets in de gaten zou krijgen. Maar ze was gefocust aan het vertellen en was dus compleet verrast!”

Elvisimitatator Tim gaf het beste van zichzelf.
Elvisimitatator Tim gaf het beste van zichzelf.© AN

“Ik was inderdaad even van mijn melk. Maar ze hebben wel goed gekozen. Ik ben al fan van Elvis sinds ik 17 jaar oud was.”, vertelt Mariette. “Ik hoorde hem voor het eerst op Radio Luxemburg en hij had een mooie stem, mooie liedjes en ja het was een mooie jongen ook hé (lacht).” Elvisimitator Tim zong het liedje Devil in the Sky. Het hele gebeuren werd live uitgezonden op VRT.

Alle kleinkinderen (Amber, Lieze, Jelle, Emma, Martijn en Iben) zaten mee in het complot.
Alle kleinkinderen (Amber, Lieze, Jelle, Emma, Martijn en Iben) zaten mee in het complot.© AN

(Annelies Nollet)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.