Marie Van den Broeck uit Kortrijk genomineerd voor beste vrouwelijke ondernemer

Annelies Nollet

Markant, Unizo en het Agentschap Innoveren en Ondernemen bekronen elk jaar vrouwelijk ondernemerstalent. Binnenkort reiken ze opnieuw een award uit aan de Onderneemster én de Belofte van het jaar. In die laatste categorie werd Marie Van den Broeck (27) van het Kortrijkse bedrijf My Add On genomineerd. “Ik vind het geweldig dat vrouwelijk ondernemerschap hiermee in de kijker komt”, aldus Marie.

Marie is geen onbekende in de ondernemerswereld. Met haar jonge bedrijf My Add On, gevestigd in Hangar K aan Kortrijk weide, zet ze de ene na de andere straffe prestatie neer. Zo werd ze in 2017 door Unizo al verkozen tot student-ondernemer van het jaar. En ook de coronacrisis kreeg haar niet klein.

“Natuurlijk was het een zwaar jaar en we hebben zeker minder verkocht dan we hadden gehoopt. Maar het heeft geen zin om daarover te kniezen. In plaats daarvan heb ik echt gefocust op welke richting ik uit wil met het bedrijf”, klinkt het enthousiast.

My Add On pimpt krukken en rolstoelen. Niet alleen om ze mooier te maken, maar ook comfortabeler en handiger in gebruik. Dat doet het bedrijf aan de hand van universele opzetstukjes die iedereen op zijn eigen kruk of rolstoel kan klikken. Maar er staat nog heel wat meer op stapel. “Concreet willen we de komende vijf jaar twintig nieuwe producten lanceren, in twintig landen, met twintig medewerkers”, aldus een ambitieuze Marie.

Geen wonder dat Markant haar ziet als de ideale kandidate voor Beloftevolle ondernemer van het jaar. “Ik vind het in elk geval een hele eer”, aldus Marie. “Het is een erg prestigieuze wedstrijd en een paar jaar geleden zag ik de vrouwen die ervoor genomineerd werden, echt als rolmodellen. Toch wel straf dat ik nu ook in aanmerking kom.”

rolmodellen

Al gaat ze niet meteen voor de winst. “Ik vind het vooral belangrijk dat vrouwelijk ondernemerschap nog eens in de kijker gezet wordt. Het stereotype dat ondernemen iets mannelijk is, zit er bij veel mensen nog steeds ingebakken. Jonge vrouwen hebben dus rolmodellen nodig waaraan ze zich kunnen spiegelen. Of ik dat nu zelf ben, of iemand anders, maakt minder uit. Alle genomineerden zijn straffe dames die de titel verdienen”, besluit Marie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.