Marie uit Veurne krijgt een geweldig verjaardagscadeau: broertje Miel

Ouders Björn Cordenier, Sofie Styns en baby Miel met de vroedvrouwen. © foto MVQ
Redactie KW

Op 8 mei werd Miel Cordenier geboren in AZ West Veurne, precies drie jaar nadat mama Sofie Styns in hetzelfde ziekenhuis beviel van haar eerste dochtertje Marie.

Heuglijk nieuws dus voor het gezin Cordenier-Styns in deze onwezenlijke coronatijden. “We zijn enorm goed begeleid geweest”, vertelt papa Björn. “Persoonlijk hebben we weinig last ondervonden van de coronamaatregelen in het ziekenhuis. Sofie en ik zijn vooraf getest en negatief bevonden. Het enige minpuntje was natuurlijk dat alleen ikzelf erbij mocht zijn, terwijl de hele familie er zo naar heeft uitgekeken.”

“Het was uiteraard niet zo gepland dat Miel op de verjaardag van Marie zou geboren worden. De avond ervoor waren Sofie en ik nog bezig geweest met het huis te versieren voor de verjaardag van Marie, met ballonnen en slingers. Dat deden we doelbewust de dag voordien, want Marie is echt wel een vroege vogel. We hoopten dat dit voor haar alvast voor de nodige afleiding zou zorgen, want ze was echt nieuwsgierig naar dat nieuwe broertje dat op komst was. En ze zou niet mee op bezoek mogen als mama in het ziekenhuis zou liggen. Maar nog diezelfde avond is Sofie opgenomen in het ziekenhuis.”

Dezelfde twee vroedvrouwen

Sofie vult aan: “Op haar verjaardag hebben we Marie gebeld vanuit het ziekenhuis om haar te vertellen dat haar broertje geboren was. Het drong waarschijnlijk niet helemaal tot haar door, want de ballonnen en slingers thuis waren op dat moment interessanter. Toen ik vandaag thuis kwam met Miel, kon ze haar geluk echter niet op. Ze heeft haar broertje letterlijk met open armen ontvangen en ze gaat er prima mee om!”

“Wat helemaal subliem was: het waren exact dezelfde twee vroedvrouwen die Sofie bijstonden”, zegt Björn enthousiast. “Het is net niet gelukt om Miel op hetzelfde uur te laten geboren worden – het scheelde twee uur. We zijn ontzettend tevreden over de inzet van het hele team: iedereen heeft extra zijn best gedaan en verdient een dikke pluim. Maar Manon en Liesbeth, de twee vroedvrouwen, die krijgen van ons een extra dikke pluim!” (MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier