Marie-Laure Maes is eerste junior-fotograaf van De Panne

Links: schepen van Cultuur Cindy Verbrugge - Rechts: Marie-Laure Maes (met diploma in de hand) met haar ouders, broer en zus. © MVQ
Redactie KW

De jonge Marie-Laure Maes kreeg het meeste aantal stemmen voor haar foto rond het thema ‘Rond de Noordzee’, naar aanleiding van de expo met foto’s uit het gelijknamige Eén-programma van Arnout Hauben.

Alle kinderen van het vijfde en zesde leerjaar in De Panne en Adinkerke konden deelnemen aan de wedstrijd. Zes creatieve jongeren waagden hun kans en trokken samen met beroepsfotograaf Walter Carels naar het strand, gewapend met een fototoestel.

Walter leerde hen de kneepjes van het vak en gaf hen de opdracht om de zee te fotograferen zoals zij die in hun ogen zagen. De kinderen gingen er 100 procent voor en lieten zich niet afschrikken door de regen en het natte zand om een originele foto vanuit kikkerperspectief te maken. Ze kozen zelf hun mooiste kiekje, dat een plekje kreeg op de expo ‘Rond de Noordzee’.

Driehonderd mensen stemden voor de foto van Marie-Laure, die zo de eerste ‘Junior Fotograaf van De Panne’ wordt. Ze kreeg niet alleen een fototoestel cadeau, maar mag binnenkort met fotograaf Walter op fotoreportage voor een evenement in De Panne.

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier