Marie-José breit wollen jas voor Boothuisbusje

© foto DM
Redactie KW

Sinds maart zit het Boothuis in Knokke-Heist, dat woonondersteuning biedt aan volwassen personen met een mentale beperking, noodgedwongen in lockdown. Bewoonster Marie-José ging al die weken ijverig aan het breien. Woensdag vierde ze haar 68ste verjaardag. Als stunt pakte ze met haar breigoed het busje van het Boothuis helemaal in.

Het Boothuis biedt momenteel woonondersteuning aan 15 personen. Sinds 13 maart verblijven 10 bewoners in lockdown in de Vissersstraat/Pannenstraat in Heist. Vier andere bewoners worden enkel nog telefonisch begeleid of kunnen buitenshuis een contactmoment hebben voor een babbel met een begeleider. Een bewoonster koos ervoor om terug naar huis te gaan en wordt daar door de ouders heel goed opgevangen.

Na 8 weken geen uitstappen, geen weekendje naar familie, geen bezoekjes in het Boothuis, geen terrasjes, geen feestjes, geen dagcentrum en geen begeleid werk is het moeilijk om de dagbesteding voor iedereen zo gevarieerd mogelijk te maken. Ze splitsen op in kleine groepjes om te wandelen, fietsen, koken, spelletjes te spelen,… Dagelijks wordt samen met bewoners en begeleiders bekeken wat er op het programma staat.

“Ik wil alle bewoners enorm bedanken en feliciteren hoe ze met elkaar omgaan in deze moeilijke tijden”, vertelt Tine Van Hoof, coördinator van het Boothuis. “Via Skype, Messenger en Whatsapp hebben we veel contact met het netwerk van alle bewoners. Maar wat missen we het om elkaar eens goed te kunnen knuffelen”, geeft Tine toe. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier