Marie-Jeanne van De Tijger in Jabbeke breekt zelf haar café af

'Kraanvrouw' Marie-Jeanne duwde zelf haar café tegen de vlakte. © John Bobo Bollenberg
Redactie KW

Drie dagen na het slotfeest van café De Tijger in Jabbeke zijn de afbraakwerken al gestart. Het café ruimt plaats voor het linkergedeelte van het appartementscomplex De Zuiderzon.

Vrijdagavond sloot Marie-Jeanne de deuren van het café De Tijger met een heus volksfeest. Deze week zijn de afbraakwerken van het gebouw al begonnen. Het café ruimt plaats voor het linkergedeelte van het appertementscomplex De Zuiderzon, waarvan het ene (rechter)gedeelte reeds bewoond is.

Op de plaats van De Tijger komt een identiek complex van 6 appartementen. Deze appartementen zullen te koop worden gesteld vanaf een richtprijs van 258.000 euro. “Er zijn er al een aantal verkocht. Er is dus een grote vraag naar kwalitatief wonen in de Jabbeekse dorpskern”, meent Geert Serpieters van Westhoekvilla’s.

Marie-Jeanne van De Tijger in Jabbeke breekt zelf haar café af
© Davy Coghe

“De zes appartementen hebben elk twee slaapkamers en zijn ruim. De oppervlakte varieert van 98 tot 113 m². Een groot pluspunt is dat ze beschikken over een Zuidgericht terras van 10 tot 25 m². De centrale toegangsweg biedt toegang tot 14 bovengrondse garages en een binnenplein dat dienst zal doen als groenzone. We hopen om zeker tegen het bouwverlof van 2019 klaar te zijn.”

Opvallend beeld: het was Marie-Jeanne zelf die als een volleerde kraanvrouw mee het café tegen de vlakte werkte.

(PA/JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier