Marie-Jeanne Pierins (80) al twintig jaar gebukt onder een ruzie met haar beste vriendin. Een misverstand lag aan de basis van dat dispuut. In KW/Brugsch Handelsblad van vrijdag vertelde Marie-Jeanne dat ze daar na al die jaren nog altijd spijt van heeft. "Ik heb een jeugdvriendin pijn gedaan, ook al was dat niet de bedoeling", zei weduwe Pierins. "Ze heeft me destijds laten vallen omdat ik iets verkeerd had gezegd. Ik hou er niet van om mensen pijn te doen. Daar heb ik spijt van. Ik hoop dan ook dat de plooien ooit nog gladgestreken worden."

Die passage in het interview viel ook het team achter 'De Wereld van Sofie' op Radio 1 op. In de uitzending van dinsdag ging het over 'vergeving'. Ward Bogaert ging langs bij Marie-Jeanne. Ze deed haar verhaal en vertelde dat ze nog elke dag naar een foto kijkt van haar jeugdvriendin en haar dochter. "Ik zie haar nog altijd graag."

Op het einde van de reportage vraagt Ward aan Marie-Jeanne om nog eens te bellen naar haar vriendin. Om het te proberen bijleggen. Met succes... "Hallo Lauretje, 't is Marie-Jeanne die belt. Ik slaap er niet meer van, Laurette. Ik kijk elke dag naar je foto. Wil je mij dat niet vergeven? Ik mis je vreselijk. Elke dag ga ik met de foto van jou en je dochter naar de boom van 100 jaar oud. Gaan praten. Ik zeg 'vergeef me, als ik haar pijn zou gedaan hebben.' Ik ben in de winter van mijn leven. Hoe lang loop ik hier nog? Het is mooi als je overeen kan komen. Als je komt, ga je me niet gelukkig maken, maar doodgelukkig."

De twee praten hun ruzie bij en besluiten om weer af te spreken. Marie-Jeanne, trouwens de mama van Brugs schepen Philip én van Clouseau-bassist Vincent, is dolgelukkig. "Ik kan het niet geloven, er is een wonder geschied. Vrji gelukkig, nu heb ik goesting om te dansen."

Beluister het fragment hier.

Marie-Jeanne Pierins (80) al twintig jaar gebukt onder een ruzie met haar beste vriendin. Een misverstand lag aan de basis van dat dispuut. In KW/Brugsch Handelsblad van vrijdag vertelde Marie-Jeanne dat ze daar na al die jaren nog altijd spijt van heeft. "Ik heb een jeugdvriendin pijn gedaan, ook al was dat niet de bedoeling", zei weduwe Pierins. "Ze heeft me destijds laten vallen omdat ik iets verkeerd had gezegd. Ik hou er niet van om mensen pijn te doen. Daar heb ik spijt van. Ik hoop dan ook dat de plooien ooit nog gladgestreken worden."Die passage in het interview viel ook het team achter 'De Wereld van Sofie' op Radio 1 op. In de uitzending van dinsdag ging het over 'vergeving'. Ward Bogaert ging langs bij Marie-Jeanne. Ze deed haar verhaal en vertelde dat ze nog elke dag naar een foto kijkt van haar jeugdvriendin en haar dochter. "Ik zie haar nog altijd graag." Op het einde van de reportage vraagt Ward aan Marie-Jeanne om nog eens te bellen naar haar vriendin. Om het te proberen bijleggen. Met succes... "Hallo Lauretje, 't is Marie-Jeanne die belt. Ik slaap er niet meer van, Laurette. Ik kijk elke dag naar je foto. Wil je mij dat niet vergeven? Ik mis je vreselijk. Elke dag ga ik met de foto van jou en je dochter naar de boom van 100 jaar oud. Gaan praten. Ik zeg 'vergeef me, als ik haar pijn zou gedaan hebben.' Ik ben in de winter van mijn leven. Hoe lang loop ik hier nog? Het is mooi als je overeen kan komen. Als je komt, ga je me niet gelukkig maken, maar doodgelukkig."De twee praten hun ruzie bij en besluiten om weer af te spreken. Marie-Jeanne, trouwens de mama van Brugs schepen Philip én van Clouseau-bassist Vincent, is dolgelukkig. "Ik kan het niet geloven, er is een wonder geschied. Vrji gelukkig, nu heb ik goesting om te dansen."Beluister het fragment hier.