Marie en Louis-Philippe leerden elkaar kennen midden in de coronacrisis

Marie Danneels en Louis-Philippe Van Troys: “We kozen ervoor om elkaars enige knuffelcontact te zijn en gingen de ultieme relatietest meteen aan.”© GF
Marie Danneels en Louis-Philippe Van Troys: “We kozen ervoor om elkaars enige knuffelcontact te zijn en gingen de ultieme relatietest meteen aan.”© GF
Redactie KW

We kunnen er niet meer omheen, de coronacrisis is vermoedelijk een van de zwaarste periodes die we als mens al hebben meegemaakt. Toch zijn er ook, die ondanks alle tegenslagen, net nu de liefde konden vinden. Marie Danneels (25) uit Varsenare en Louis-Philippe Van Troys (29) uit Dudzele, een pril liefdeskoppel, hebben elkaar gevonden tussen de twee lockdownperiodes in. “Deze tweede lockdown is meteen onze ultieme relatietest.”

“Wij hebben elkaar leren kennen in augustus vorig jaar, toen de horeca nog open was”, vertelt Marie Danneels uit Varsenare. “Ik was met enkele vriendinnen gaan eten in het restaurant De Smisse in Damme en enkele tafels verderop zat er een groepje jongens. Louis-Philippe viel mij meteen op, maar jammer genoeg was het moeilijk om in het restaurant contact te zoeken met elkaar aangezien je je tafel niet zomaar mocht verlaten.”

“Enkele dagen later kreeg ik opeens een vriendschapsverzoek op Instagram van Louis-Philippe. Na enkele dagen over en weer berichtjes sturen, nodigde hij me uit bij hem thuis in Dudzele. De vonk sloeg meteen over. We vielen als een blok voor elkaar en ons geluk kon niet meer op tot er opeens een tweede lockdown aangekondigd werd.”

De klok rond samen

“We zijn momenteel zes maanden een paar en zijn de klok rond samen. Het enige wat we echt missen, is elkaars familie en vrienden leren kennen alsook de gezellige restaurantdates. Er zijn veel zaken die wij samen, als koppel, nog niet hebben kunnen ontdekken.”

“We zitten met onze relatie in een veilige cocon met als voordeel dat we elkaar intussen wel door en door kennen. We zijn onmiddellijk gaan samenwonen en kozen ervoor om elkaars enige knuffelcontact te zijn. We gingen de ultieme relatietest meteen aan maar het is super hoe we hier samen mee omgaan en deze moeilijke periode samen doorkomen”, gaat Marie enthousiast voort.

Liefde voor paarden

Louis-Philippe is al elf jaar zelfstandig orthopedische hoefsmid en ook thuis is hij altijd in de weer met de paarden. “Daarin hebben we elkaar echt gevonden, want mijn zaak, Marie Nails & Glory op Sint-Andries, is al enkele maanden verplicht gesloten door de coronamaatregelen.”

“Ik kan mij elke dag gelukkig goed bezighouden en zo sta ik Louis-Philippe ook bij voor de verzorging van de paarden. We kijken alvast erg uit naar de heropening van mijn zaak op 1 maart”, zegt Marie.

“We zijn enorm blij en dankbaar dat we elkaar gevonden hebben. Dit is echt hét lichtpuntje in deze moeilijke periode. Jammer genoeg worden al onze toekomstplannen on hold gezet maar dromen mag. We hopen alvast dat ons verhaal een mooi vervolg mag kennen.”

(NC)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten