Mariasteen uit Gits krijgt certificaat voor duurzaam ondernemen: “Trots op erkenning”

Algemeen directeur Koen Saelens. (gf)
Redactie KW

Mariasteen, het gekende maatwerkbedrijf uit Gits, hoort bij de eerste 100 bedrijven in België dat het certificaat van United Nations Institute for Training en Research (UNITAR) krijgt. Dat is een internationale erkenning voor duurzaam ondernemen gebaseerd op de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Algemeen directeur Koen Saelens is trots op het UNITAR-certificaat: “Dat we als maatwerkbedrijf tussen veel andere grote bedrijven deze erkenning kregen, maakt ons uiteraard heel trots. In het belang van ons milieu en onze samenleving nemen we de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN ter harte.”

Het bedrijf nam enkele maatregelen op vlak van duurzaamheid bij de werknemers. Koen Saelens somt enkele realisaties op: “Al onze werknemers kregen een duurzame drinkfles. Wie dit wenst, kan een elektrische fiets in bruikleen krijgen en via track en trace van het wagenpark stimuleren we ecologisch en veilig rijgedrag. Geleidelijk schakelen we over naar een groener wagenpark.”

“Binnen de houtafdeling fungeren we als werkvloer voor opleiding van vluchtelingen”

“De bermen en groenzones van de bedrijfssite laten we onderhouden door schapen. Er loopt ook een gezondheidsprogramma voor werknemers dat inzet op mentaal welbevinden, gezonde voeding en extra bewegen. Het programma voorziet ook in de begeleiding bij een rookstop. Binnen de houtafdeling zijn we meegestapt in het project AB Refugiés en fungeren we als werkvloer voor de opleiding van vluchtelingen.”

Coronacrisis

Zoals in alle bedrijven, heeft de coronacrisis ook een invloed op de werking binnen Mariasteen: “Onze eerste prioriteit is altijd de veiligheid van ons personeel geweest. Zo dragen alle medewerkers al sinds de eerste golf mondmaskers en hebben we ons eigen busvervoer uitgebreid door extra autocars te huren. Daarnaast is het ook onze doelstelling om zoveel mogelijk personeel aan de slag te houden. We doen dit niet enkel vanuit economisch standpunt, maar vooral vanuit sociaal standpunt. Mariasteen is immers voor velen de plaats waar ze sociaal contact blijven hebben, extra belangrijk in deze bizarre tijden.”

“Zo krijgen onze horecazaken en ons hotel in Middelkerke momenteel harde klappen, maar we slaagden erin het personeel uit de horeca om te scholen en zij stikken nu voor tal van organisaties en bedrijven mondmaskers. Verder kunnen onze klanten al die tijd verder op ons blijven rekenen”, benadrukt de algemeen directeur. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier