Mariakerke krijgt een amfitheater op het strand voor familievoorstellingen

Op de foto zien we burgemeester Bart Tommelein, schepen Hina Bhatti en schepen Natacha Waldmann. © LB
Redactie KW

De voorbije jaren werden de kindvriendelijke troeven van Mariakerke meer dan ooit in de verf gezet. Sinds vorig jaar werd ook het aanbod voor gezinnen fors uitgebreid met workshops, wandelingen en zoektochten. Daar komt nu nog een amfitheater bij op het strand.

Vorig jaar introduceerde Toerisme Oostende een infopunt op de zeedijk van Mariakerke om bezoekers beter de weg te wijzen in het toeristisch aanbod. Er kwamen toen 6.000 bezoekers langs waarvan 35 procent tweede verblijvers, 14 procent dagtoeristen, 13 procent hotelgasten en 15 procent toeristen die een appartement hadden gehuurd. Ook Oostendenaars kwamen hier naartoe met vragen. Het infopunt komt ook dit jaar terug en werd ook wat uitgebreid.

Houten amfitheater

Daarnaast wordt het kindvriendelijk aanbod voor de badplaats verder uitgebreid naar 80 activiteiten. De blikvanger is het nieuwe amfitheater in hout op het strand. “Hiermee bieden we echt een unieke beleving aan in Mariakerke. De hele zomer lang theater op het strand, dit past bij het DNA van onze stad. Bezoekers en inwoners kunnen hier die vakantie voorstellingen bekijken”, zegt burgemeester Bart Tommelein.

Er zullen in totaal een 30 voorstellingen gegeven worden in samenwerking met onder meer Cirque Circulaire, 4Hoog, Kip van Troje en Theater Spoor 6. De voorstellingen zijn telkens gratis en inschrijven is niet nodig. Er is plaats voor een 100-tal mensen in het theatertje zelf. De constructie werd opgebouwd in hout en zal na de zomer terug afgebroken worden. Het gaat om een duurzame investering. De constructie kan ook buiten de zomermaanden nog gebruikt worden en wordt tussendoor gestockeerd.

Nog meer zomeractiviteiten

Er is deze zomer nog veel meer te doen. Zo zijn er verschillende zoektochten in Mariakerke. Van Rikki, het konijntje uit de gelijknamige Kinderboekenweeks tot een mysterieus onderzoek in Clubdo-stijl: het Mariakerke-mysterie. Het tweede seizoen van de SBS-serie De Redders loopt momenteel op GoPlay en ook daarrond werd een educatieve zoektocht uitgewerkt. De reeks werd vorig jaar niet zo goed onthaald bij het grote publiek en is momenteel enkel online te bekijken. Toch is de tweede reeks een schot in de reeks. In de eerste week waren er al 160.000 opvragingen. “De reeks slaat aan bij een jonger publiek en dat is voor Oostende een goede zaak omdat we net hen willen bereiken met ons familievriendelijk aanbod”, zegt burgemeester Tommelein.

Daarnaast werkt Toerisme Oostende samen met Horizon Educatief. Zo kan je tijdens de workshop windpainting aan de slag met gekleurd krijt om een eigen kunstwerk te maken. Bij Meet je met de dieren leer je spelenderwijs alles over dieren op het strand en in de zee. Voor een knotsgekke strandwandeling kan je deelnemen aan het Verteltheater. Hier moet je als toeschouwer ook gewoon zelf meewerken. In beachbar Marie-K is er dan weer wekelijks een workshop strandbloemen maken.

Op het strand werden ook twee nieuwe zeemodi’s geplaatst. Dit zijn hedendaagse oriëntatiepalen in de vorm van emoji’s. Nieuwkomers zijn een garnaal en kinderfiguur James. Zij vervoegen het huidige aanbod met een hartje, lachend gezichtje, het lachend pakje, de regenboog, de zeehond, het sprookje en de verpleegkundige. (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.