https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Mariakapel Wakken weer in ere hersteld

Priester Deleersnijder zegent de gerestaureerde Mariakapel. © (foto TM)
Redactie KW

Op zondag 19 september wijdde priester Hendrik Deleersnijder in Wakken de gerenoveerde Mariakapel op de hoek van de Papegaaistraat en de Boerderijstraat. De kapel stamt uit de 19de eeuw, maar eigenaars Kristiaan Vanlerberghe en Veronique Craeye restaureerden ze met hulp van enkele vrijwilligers.

De laatste jaren was de kapel ter ere van Maria helemaal in verval geraakt. En dat stak bij Kristiaan en Veronique, die wat verderop een boerderij hebben langs de Kouterweg. Daarom besloten ze een initiatief op te zetten om de kapel te restaureren. Ze kregen daarbij hulp en schenkingen van vrijwilligers. Onder meer de vloer, die de laatste jaren was weggezakt, werd hersteld. Daarnaast werd het Mariabeeld uit de kapel gerestaureerd en werd het houtwerk opgeknapt door het VTI. Ook de glasramen werden in ere hersteld.

Likje verf

“Het is alleszins beter dan vroeger”, lacht Veronique bij de inwijding van de kapel. “Het heeft door alle drukte iets langer geduurd, maar we zijn er toch geraakt. We zijn dan ook iedereen heel erg dankbaar voor alle hulp. Hopelijk gaat de kapel nu opnieuw vijftig jaar mee.” Ook haar kinderen deelden in de bedankingen: “Zij hebben immers ook veel geholpen. Zo gaven ze onder meer het altaar een likje verf.”

Burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht) was tevreden dat de kapel volledig gerestaureerd is: “Wandelaars en fietsers zullen er nu met plezier even halt kunnen houden. Het resultaat mag er zeker zijn. Ik dank de familie Vanlerberghe-Craeye dan ook voor hun geleverde werk.” (TM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.