Mariage Fantastique schept magische sfeer in Koksijde-Bad

© MVP
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Zaterdagavond stond het publiek rijendik opgesteld langs de hele Zeelaan, van Koksijde-Dorp tot aan het gemeentehuis in Koksijde-Bad. Na een dag ‘Stijlvol Shoppen’ in de winkelstraat werden alle bezoekers verwend met de liefdesparade ‘Mariage Fantastique’.

De parade vertrok aan de oude brandweerkazerne in Koksijde-Dorp, en werd voorafgegaan door het Koksijdse paradekorps El Fuerte. Het internationale gezelschap Theater Tol met Antwerpse roots vertelde een muzikaal en sprookjesachtig liefdesverhaal. Muzikale bruidegoms droegen zwevende, lichtgevende bruiden en begeleidden fietsende figuren met betoverende verschijningen De droom waaierde uit naarmate de parade het traject verderzette.

Mariage Fantastique schept magische sfeer in Koksijde-Bad
© MVP

De blazersfanfare en percussionisten brachten de poëtische, originele taal van Theater Tol tot leven. Het publiek werd overspoeld met beelden en melodieën, beïnvloed door verschillende culturen en tradities. Als apotheose brachten de magische bruiden en bruidegoms een muzikale liefdesverklaring aan het gemeentehuis.

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier