Maria Hendrikapark is deze zomer muzikale uitvalsbasis voor Qmusic

V.l.n.r.: Maureen Vanherbergen, Bart Tommelein, Sam De Bruyn, Vincent Fierens en Sean Dhondt. © JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Qmusic zal zes weken lang live radio maken vanuit het Maria Hendrikapark in Oostende. Daarmee biedt de radiozender een alternatief voor het Q-Beach House dat er dit jaar niet komt. Bij de optredens zullen voorlopig, conform de richtlijnen van de overheid, maximum 200 toeschouwers toegelaten worden.

Qmusic kondigde eerder al aan dat er door de coronacrisis voor het eerst in jaren geen Q-Beach House komt op het Oostendse strand. Samen met de stad zou een alternatief uitgewerkt worden. Dat alternatief maakten Q-dj’s Vincent Fierens en Sam De Bruyn vrijdagochtend bekend op de radio. De Qmusic-dj’s zullen vanaf maandag 6 juli radio maken van 6 tot 18 uur in het Maria Hendrikapark. “We maken een beetje ons eigen Hyde Park in Oostende”, lacht Q-dj Vincent Fierens. “Geen strand dit jaar, maar dat zorgt er voor dat er meer plaats is voor de zonnekloppers.

Q blijft Oostende trouw

De Q-dj’s maakten het nieuws bekend in hun ochtendshow, samen met burgemeester Bart Tommelein. “Er komt een Q-hotspot in het park en daar zijn we blij om. De laatste weken pleegden we heel wat overleg met Qmusic. We vinden het bijzonder belangrijk dat er een alternatief komt. Het is dan ook leuk om vast te stellen dat Qmusic blijft kiezen voor Oostende, ook voor hun alternatief project”, reageert de burgemeester.

Movie Nights

Er zal in het Leopoldpark niet alleen live radio worden gemaakt. “Er komen ook Movie Nights op dinsdag, in samenwerking met Filmfestival Oostende”, gaat Sam de Bruyn verder.

(Lees verder onder de foto)

Q-dj's Dam De Bruyn en Vincent Fierens kwamen aan met een pedalo. Ze werden verwelkomd door burgemeester Bart Tommelein.
Q-dj’s Dam De Bruyn en Vincent Fierens kwamen aan met een pedalo. Ze werden verwelkomd door burgemeester Bart Tommelein.© JR

“Daarnaast zullen verschillende topartiesten de luisteraars elke vrijdag laten genieten van zomerse live optredens. Iedereen maakt ook kans op een unieke overnachting in de Q-Bubble.” Elke dag zal één duo mogen overnachten in de Q-Bubble in het Maria Hendrikapark, te midden van de natuur met alles erop en eraan.

Tour van Vlaanderen

Qmusic gaat echter nog een stap verder dan Oostende en stuurt Qmusic-dj’s Sam De Bruyn en Jolien Roets op pad doorheen Vlaanderen om de hotspots van de luisteraars te ontdekken en op die locatie elke dag twee uur live radio te maken. Grote kans dus dat er op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen live radio zal worden gemaakt. “Dat kan op zonovergoten terrassen zijn, maar ook op een gezellig plekje in het bos, bij iemand thuis of vanaf een toffe werkplek“, aldus Sam de Bruyn.

De plaats waar de hotspot deze zomer komt, werd vrijdagmorgen muzikaal ingehuldigd door Q-dj’s Sean Dhondt en Maureen Vanherbergen. Ze brachten er een zomerse medley. (JR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier