Margrietfeesten brengt Nieuwenhove bijeen

Het organisatiecomité van de Sint-Margrietfeesten met de vlag van Nieuwenhove: Philip Van Assche, Niels Vergote, Cindy Besard, Stefanie Delbeke, Lode Coopman en Vicky Deblock. Ontbreken: Stijn Steuperaert en Steven Vanhoutte. © DJW
Redactie KW

De naar de patroonheilige van de wijk Nieuwenhove genoemde Sint-Margrietfeesten zijn het jaarlijks hoogtepunt van en voor de lokale gemeenschap. Die feesten staan dit jaar van 19 tot 21 juli op de kalender. Nieuw: de motoravondrit.

Voor de programmatie zorgde de vzw Feestcomité Nieuwenhove die nu voor het twaalfde jaar op rij een pak activiteiten kan voorleggen die zeker zorgen voor de nodige sfeer en ambiance. Leden van dit comité zijn Cindy Besard, Lode Coopman, Niels Vergote, Philip Van Assche, Stefanie Delbeke, Steven Vanhoutte, Stijn Steuperaert en Vicky Deblock. Zij hebben de voorbije maanden uitgebreid vergaderd, verdeelden 1.300 folders, zorgden voor een schitterende brochure met inlassing van publiciteit van handelszaken, kregen de noodzakelijke sponsoring in orde en verkochten twee weken lang lotjes om de feesten letterlijk op gang te trekken. Als straks in het derde weekend van juli het meezit met de weersomstandigheden, dan mag Nieuwenhove heel veel feestend volk verwachten.

Het Feestcomité: ” De Gestemde Snaren trappen vrijdagnamiddag de festiviteiten af met leuke muziekjes. In de grote feesttent hebben wij op zaterdag optredens van David Vandyck en de Romeo’s. Voor de zondag staat er heel wat op het programma: de traditionele rommelmarkt, kinder- en straatanimatie, een mini rockfestival die de lokale Chiro Vita organiseert, een aperitiefconcert en ook een eetfestijn waarvoor je wel hoort in te schrijven en ticketjes aan te schaffen aangezien de plaatsen beperkt zijn.”

Nieuw dit jaar is de motoravondrit op vrijdag waarvoor de vzw een beroep doet op de Waregemse Motorvrienden die instaan voor een bewegwijzerde rondrit van ongeveer honderd kilometer.

Het Feestcomité: “Diezelfde vrijdagavond zetten wij de congé in met een dj-contest waaraan vier lokale dj’s deelnemen. Voor de sportievelingen organiseren wij zaterdagnamiddag een gezinswandeling. Wat nog? Een eerste petanquetornooi door de Chiro, de Sint-Bernarduskaarting en natuurlijk heel veel muziek. Nieuwenhove gaat zich volop kunnen uitleven. Dat is zo goed als zeker.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier