https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Margrietestappers organiseren opnieuw Turfhauwetocht“Eindelijk draad weer oppikken”

Vlnr. Danil Wydooghe, Danny Devos, Norbert Dolphen, Ingrid Vanneste en Johan Allemeersch. © (Foto Kurt)
Redactie KW

Hoewel wandelen zowat de enige activiteit was die we konden doen tijdens de lockdown, was ook voor wandelclub De Margrietestappers de coronacrisis geen geschenk. Hun georganiseerde wandelingen waren namelijk niet mogelijk. Nu het gewone leven zich stilaan herneemt, kunnen De Margrietestappers ook terug van start en dat doen ze deze zomer met de Turfhauwetocht.

Wandelen heeft tijdens de coronacrisis danig aan populariteit gewonnen, maar georganiseerde wandeltochten, zoals wandelclub vzw De Margrietstappers ze aanbiedt, konden helaas niet. Het bleef dus lange tijd stil bij De Margrietestappers. Tot nu, want op dinsdag 3 augustus kunnen liefhebbers de wandelschoenen weer vanonder het stof halen tijdens de Turfhauwetocht.

Vooritter Johan Allemeersch is blij dat De Margrietestappers hun activiteiten eindelijk kunnen hernemen. “Afgezien van een aantal coronaveilige wandelingen, die overigens wel een enorm succes waren, konden we helaas weinig doen voor de mensen die duidelijk het wandelen hadden herontdekt. Deze wandeltochten waren trouwens gratis. Dus er kwam ook geen geld in het laatje, terwijl de vaste kosten, zoals de huur van de loods met ons materiaal, wel bleven lopen”, zegt Johan. “Gelukkig hadden we genoeg reserves om de mindere periode te overbruggen, maar nu wordt het hoog tijd dat we de kas weer wat kunnen spijzen. En daarnaast doet het natuurlijk deugd om terug samen te gaan wandelen. We zijn blij dat we eindelijk de draad weer kunnen oppikken”, zegt Johan.

Bij de coronaveilige wandeling vorige zomer waren geen rustplaatsen voorzien. Dat kan bij de Turfhauwetocht wel weer. “Zoals vanouds is er een rustpost met de gelegenheid om iets te drinken of te eten of om een sanitaire stop te maken. Daar worden de horecaprotocollen toegepast”, aldus Johan.

Afstanden

De Turfhauwetocht was in het verleden al een groot succes. Zo kwamen er in 2019 zo’n duizend deelnemers mee wandelen. De Margrietestappers hopen nu, in navolging van de coronacrisis en de wandelhype die deze met zich meebracht, evenveel wandellustigen aan te spreken uit het hele land. “De Turfhauwetocht is de enige wandeltocht in West-Vlaanderen die dag, dus we hopen dat we veel wandelaars naar onze provincie kunnen trekken”, zegt Johan Allemeersch. “We voorzien meerdere routes van verschillende afstanden, dus zowel doorwinterde als minder ervaren stappers kunnen deelnemen.”

De tocht start – zoals de naam al doet vermoeden – bij Feestzaal Turfhauwe in Lichtervelde. Inschrijven kan ter plaatse en kost slechts 2 euro. Leden van Wandelsport Vlaanderen betalen 1,5 euro. (LH)

Meer info via www.margrietestappers.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten