Margot Degraeve uit Izegem is 21 in 21: “Volgend jaar naar Amerika!”

Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Margot Degraeve uit de Blekerijstraat mocht op 1 maart haar verjaardag al vieren. De vrolijke studente is vaak in Gent te vinden, maar ze komt ook met plezier naar Izegem om af te spreken met haar vriendinnen. Margot wil nog even studeren en dan hoopt ze op een mooie job in de toekomst, al wil ze volgend jaar wel eerst een mooie reis naar Amerika maken.

Je bent ongeveer halverwege je vakantie, heb je er al van kunnen genieten?

“Zeker! Ik heb al genoten, maar ik heb ook al wat gewerkt. Ik ga vaak babysitten, ik heb al in WZC De Plataan aan het onthaal gewerkt en in ’t Schroefke in Kachtem dien ik geregeld op. Zo verdien ik wat extra centen. Ik heb vakantie tot midden september dus dat is wel leuk.”

“Naast werken ga ik er ook af en toe eens op uit. Ik vind het leuk om op stap te gaan met vriendinnen en van 15 tot 24 augustus ging ik op koorkamp met het Jeugdkoor Bosmolens, we trokken naar Vorselaar in de provincie Antwerpen. Die kampen zijn heel plezant om te doen. Ik ben al lid van het koor van toen ik 12 jaar was en we lijken precies een hechte familie. In september wil ik dan nog kamperen in de Dordogne met vriendinnen. Ik zal mijn tijd dus wel kunnen vullen!”

Corona is alomtegenwoordig geweest het voorbije anderhalf jaar. Hoe heb jij dat ervaren?

“In het begin was het eigenlijk wel leuk om eens wat meer thuis te zijn. Daar heb ik wel van genoten. Maar dit academiejaar mocht het van mij gerust al wat normaler zijn, het heeft allemaal lang genoeg geduurd. Ik had ook niet de indruk dat de proffen nog echt rekening hielden met die speciale omstandigheden. De groepswerken bleven komen, maar dat betekende dat je dan soms vier uur online aan het bellen was om alles tot een goed einde te brengen. Nu, het is gelukt, maar ik hoop dat het volgend jaar weer het normale studentenleventje wordt.”

Wat studeer je precies en wat wil je daar dan mee gaan doen?

“Ik volg communicatiewetenschappen aan de universiteit van Gent. Ik heb nog een masterjaar te gaan. Daarna wil ik graag nog een jaar bachelor journalistiek volgen aan de Artevelde Hogeschool en dan zal het tijd worden om te werken waarschijnlijk. Als ik mag kiezen dan zie ik mezelf wel op een redactie werken. Een job met creativiteit en uitdaging, dat lijkt mij wel wat!”

Maar voor je start met werken heb je eerst reisplannen volgend jaar? Vertel!

“In 2020 zou ik met mijn nicht naar New York gaan. Ons vliegtuig en verblijf lagen vast, maar helaas is dat er natuurlijk niet van gekomen. Intussen hebben we onze plannen net iets groter gemaakt en willen we volgend jaar, in 2022, graag een paar weken in Amerika vertoeven en dus niet enkel The Big Apple bezoeken.”

“Het plan zelf moet nog vorm krijgen en ik moet nog heel wat lezen voor we precies weten hoe de reis er zal uitzien, maar ik heb er nu al zin in!” (Melissa Vanwijnsberghe)