https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Margaux Vulsteke (23) uit Ichtegem is Miss Wellness Sympathie 2021: “Ik ben echt opengebloeid dankzij mijn deelname”

(foto Eric Bordeaud'huy)
Bieke Cobbaert

Margaux Vulsteke werd vorige zaterdag in Hilton Antwerpen tot Miss Wellness Sympathie 2021 verkozen. “Een titel die ik kreeg dankzij mijn medekandidates. Ik vind dat een zeer mooi compliment”, aldus de Ichtegemse studente en schoonheidsspecialiste.

Margaux (23) is de dochter van Rik Vulsteke en Claudine Buyse en de zus van Maxime. Haar vriend is Jarne Vanderpoorten. Margaux studeerde schoonheidszorgen aan de Maricolen in Brugge en heeft haar salon Unspoken Beauty By Margaux bij haar ouderlijke thuis in de Ringlaan 55 in Ichtegem.

“Ik wist al op vrij jonge leeftijd dat ik later schoonheidsspecialiste wou worden. Toen ik de lagere school verliet, was mijn plan dan ook duidelijk: ik zou eerst twee jaar de richting sociaal-technische wetenschappen volgen en daarna zou ik op internaat gaan in Brugge om schoonheidszorgen te volgen aan de Maricolen. Ik heb er ook nog een zevende jaar bijgedaan en daarna ben ik gaan werken.”

“Ik heb bij twee instituten gewerkt en sinds vorig jaar in september ga ik weer naar school. Ik volg de bacheloropleiding bio-esthetiek en gezondheidsopvoeding aan Vives in Torhout. Op die manier verbreed ik mijn opties en kan ik na mijn opleiding ook les gaan geven. Wanneer ik niet op school ben, werk ik in mijn eigen salon”, begint Margaux.

Ambassadrice van sector

Op de estheticabeurs werd ze aangesproken door de organisator van Miss Wellness Beauty, een verkiezing die opzoek gaat naar een waardige ambassadrice voor de beautysector. “Aan de verkiezing kunnen kapsters en schoonheidsspecialistes deelnemen. Schoonheidsspecialiste worden, was mijn meisjesdroom, dus ik vond het wel een leuk idee om ambassadrice te worden van onze sector. Al heb ik wel even getwijfeld, want ik hou niet van de spotlights op mezelf.”

“Miss Wellness Beauty vestigt echt aandacht op onze sector. Dat en het idee dat het een extra boost voor mijn zaak kon zijn, trokken mij over de streep. In onze branche doen we veel meer dan make-up en nagels. Veel schoonheidsspecialistes zetten bijvoorbeeld ook enorm in op huidverbetering.”

Margaux was de enige West-Vlaamse kandidate, maar het was Luciana Ruelens uit Baal die tot Miss Wellness Beauty gekroond werd. Maar ook Margaux viel in de prijzen en schopte het tot Miss Wellness Sympathie. “Ik ben hier echt heel blij mee, zeker omdat ik door de groep verkozen werd. Ik vind dat een heel mooi compliment. Sowieso was heel deze verkiezing, met als hoogtepunt de finaleshow afgelopen zaterdag in het Hiltonhotel in Antwerpen, een prachtige ervaring. Ik had niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden en ik ben echt opengebloeid door mijn deelname.”

(BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.