Marcella is in Deerlijk al de vierde eeuwelinge in drie maanden

Marcella vierde in wzc Heilige Familie haar 100ste verjaardag. (foto MVD)
Redactie KW

Het is door de coronamaatregelen een uitzonderlijke periode voor het huldigen van eeuwelingen en net nu zijn er vier op een rij. Het begon in juni met Marie-Georgette D’Huyvetter. In juli volgde Gerarda Vanderbeken, begin augustus Elsa Buyck en op 29 augustus sloot Marcella Vandecasteele de rij af.

Marcella Vandecasteele woont sinds enkele jaren in wzc Heilige Familie. Ze geniet er van de bezoekjes en drinkt graag een kop koffie. Vroeger woonde Marcella o.m. in de Europalaan in Deerlijk. Ze werd in Vichte geboren. Familieleden vertelden dat Marcella van bloemen houdt en graag heeft dat alles netjes en schoon is.

De eeuwelinge is de weduwe van Maurice Dooms en heeft geen kinderen. Familieleden zorgden ervoor dat de 100ste verjaardag niet zomaar voorbijging. Er waren weliswaar coronabeperkingen, maar een glaasje en koffietafel in het woonzorgcentrum behoorden wel tot de mogelijkheden.

Marcella genoot van het weerzien van haar familie. Ze was gelukkig, straalde onder haar feesthoed en vroeg zich verschillende keren af of iedereen er al was.

Burgemeester Claude Croes bracht de gelukwensen van het gemeentebestuur over. Hij vertelde dat er voor de vierde keer een eeuwfeest plaatsvond in drie maanden.

Gulden boek

“Maar telkens in de coronaperiode en zonder grote receptie en huldiging.” Over Marcella zei hij dat zij vele jaren bij de firma Nuyttens werkte.

Er was een geschenk van de gemeente, van de provincie en van het vorstenpaar. De verjaardag werd ook in het gulden boek genoteerd en ondertekend. (MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier