Marc Van Parijs uitgewuifd bij Latexco

Vorige vrijdag verzamelden de collega’s om afscheid te nemen van Marc Van Parijs.©Wouter Meeus foto WME
Vorige vrijdag verzamelden de collega’s om afscheid te nemen van Marc Van Parijs.©Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

34 jaar werken voor dezelfde werkgever, het is iets dat almaar minder voorkomt. Maar ook de trouwste werknemer mag ooit met pensioen gaan. Een vast contract voor het leven met veel vrije tijd, dat was wat Marc Van Parijs vorige vrijdag op 60-jarige leeftijd na een lange carrière bij Latexco dan ook mocht ondertekenen.

Wielerfanaten kennen het internationale bedrijf Latexco voornamelijk van koers, andere van de betere nachtrust die ze ervaren sinds ze op een matras van het bedrijf slapen. Voor Marc Van Parijs (60) was het echter ook een tweede thuis, waar hij een groot stuk van zijn leven de schouders onder heeft gestoken.

Hij begon zijn carrière bij het bedrijf kort na de verwoestende brand van 12 mei 1986, die heel het bedrijf in de as legde. Een carrière waarbij hij zich wist op te werken van productiemecanicien tot coach van een ploeg van 20 werknemers.

“Stuk van mijn leven”

Op die manier zag hij dan ook vanop de eerste rij hoe het bedrijf na een donkere periode de rug rechtte en zich van quasi nul opnieuw wist te ontwikkelen tot de internationale speler die het vandaag de dag is.

Nu er meer vrije tijd op de agenda staat, wil hij het eerst allemaal even laten bezinken en meer tijd doorbrengen met kinderen en kleinkinderen. Na 34 jaar neem je echter niet zomaar afscheid van een bedrijf. “Latexco is een stuk van mijn leven waar ik met plezier op terugkijk”, vertelt Marc die als wielerfanaat nog meegeeft het bedrijf, waar hij zich goed voelde in het hechte team toffe collega’s, ook in de toekomst nog zeker te blijven volgen. Al was het maar telkens hij het Latexco-logo ziet passeren op de outfit van renners tijdens de koersen. (WME)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier