Marc Hellebuyck weer achter de drums met The Heavenly Kings

Van links naar rechts: Marc Hellebuyck, dochter Zoë, Peter Maes, Evelynne van De Mic, Christ Dinneweth en Claude Stalpaert van De Heavenly Kings. Bandlid Johan Maes ontbreekt op de foto. (Foto AVK)
Redactie KW

In het weekend van 21 en 22 juni mag Kapelle het programma van Tielt Zomert op gang trekken. Op zondag zijn er twee mini-concerten van de groep The Heavenly Kings van Kapellenaar Marc Hellebuyck.

Kapellenaar Marc Hellebuyck (52) nam in 1988 met zijn toenmalige band Failing Fellows deel aan Humo’s Rock Rally en schopte het tot in de finale, samen met de andere Tieltse band ManX. Huidig bandlid Christ Dinneweth (50) maakte toen deel uit van die andere band. “Christ en ik kennen elkaar dus eigenlijk al heel lang. We kwamen vaak in contact met elkaar”, herinnert Marc zich nog heel goed. “We namen na de Rock Rally een single en een LP op en gingen op tour.”

drukte

Het succes begon echter zijn tol te eisen. “Ik was toen 22 jaar, deed ploegenwerk en we hadden ruim 50 optredens per jaar, zoals onder meer op het Cactusfestival in Brugge. Na enkele jaren besloot ik door deze drukte het muzikale luik van mijn leven op een kiertje te zetten.”

Een drietal jaar geleden kwamen Marc en Christ elkaar na lange tijd opnieuw tegen in het Patersbos van Tielt.

“We spraken wat met elkaar en opteerden om samen een nieuwe band te starten. Ik leerde via de Tieltse muziekschool Peter Maes (43) kennen, waarmee ik samen lessen ensemble volgde. Hij speelde eerder bij Cry For Change en Dogfish en betrokken hem bij de geboorte van onze nieuwe groep”, vertelt Christ. “Veel mensen boden zich aan, maar dat klikte niet altijd. We betrokken ook Peters tweelingbroer Johan bij de band en op een bepaald moment leerden we ook Claude kennen.” Claude Stalpaert (47) is van Oostkamp en heeft intussen al een uitgebreid muziekverleden van bij de bands Avec Elle, Short Notice en 10 beaufort. Met Claude was onze band compleet en besloten we The Heavenly Kings op te richten.

Je kan op zondag 22 juni om 15.30 uur en om 17.30 uur genieten van The Heavenly Kings unplugged tijdens ‘t Kapellenoarke in Club 77. (AVK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier