Marc en Rosa uit Pittem zijn 50 jaar getrouwd

(foto Nele)
Redactie KW

Marc Duynslaeger en Rosa Fraeyman stapten op 6 maart 1970 in het huwelijksbootje. Dat is 50 jaar geleden en hun gouden huwelijksverjaardag werd niet vergeten. Op zaterdag 7 maart kreeg het koppel een feestelijke ontvangst in het gemeentehuis.

De ouders van Marc Duynslaeger (71) woonden op Egem-Kapelle, maar verhuisden naar De Sneppe in Meulebeke, waar ze een café openhielden. Marc volgde daar het kleuteronderwijs en verbleef ook zeven jaar op internaat in Aarsele. Daarop volgde hij twee jaar middelbaar onderwijs in Pecq en aansluitend nog twee jaar onderwijs in de technische school in Moeskroen.

Op 16-jarige leeftijd ging hij werken. Hij vond zijn eerste job bij het bedrijf Macova in Kuurne, dat vleesverwerkingsmachines vervaardigde en bleef daar zijn hele carrière. Na een loopbaan van 43 jaar ging hij op 58-jarige leeftijd met pensioen.

Thuisstikster

Rosa Fraeyman (70) groeide op in een gezin met vier kinderen. Ze heeft nog drie oudere broers. Ze volgde het lager onderwijs op De Sneppe in Meulebeke en daarna trok ze naar de naaischool Maria Goretti in Pittem. Na haar schoolplicht werkte ze een zestal jaar bij André De Meulenaere die meester-kleermaker was. Ze hielp daar ook mee in het huishouden. In 1970 stapte Rosa in het huwelijksbootje met Marc. Na haar huwelijk werkte ze als thuisstikster voor de firma Veva in Roeselare. Daarop werd ze thuisstikster voor Kendaroy in Deerlijk. Haar loopbaan sloot ze af als huishoudhulp bij een doktersgezin. Op 65-jarige leeftijd ging ze met pensioen.

Twee kleinkinderen

Het koppel kreeg één zoon Hans (44) die intussen gehuwd is met Eveline. Zij hebben twee kinderen: Lars en Lana. Marc en Rosa zijn de trotse grootouders van hun twee kleinkinderen. Hun allergrootste wens is om nog zo lang mogelijk samen te blijven op een gezonde manier. Vandaag de dag genieten ze met volle teugen van hun welverdiende rust en delen de zorg en opvang voor hun kleinkinderen. Marc is altijd actief geweest als voetballer en trainer, secretaris en voorzitter bij KVC Ardooie. Hij was ook actief betrokken bij de Vrije Radio Ardos. Momenteel houdt hij zich bezig met vissen en het verzorgen van zijn vinken. Rosa is een keukenprinses en bakt graag gebak. Daarnaast doet ze aan borduurnaaien. Samen geniet het koppel van een daguitstap of een lekker etentje op restaurant. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier