Marc en Carina hebben Ter Weide overgelaten

Marc en Carina kunnen binnenkort eindelijk van hun welverdiende pensioen genieten. © (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Marc Degrieck en Carina Versnick zijn sinds 1984 een begrip in de Langestraat, met eerst een slagerij en later een wassalon, en kamerverhuur. Binnenkort gaan ze met pensioen. “We hebben heel hard gewerkt. Tijd om te genieten, nu.”

In 1984 begonnen Marc (64) en Carina (63) een beenhouwerij in de Langestraat, in een gebouw waar toen al kamers werden verhuurd. “Eerst was er hier een dancing, daarna patisserie Valcke, en toen kwamen wij – het was altijd de droom van Marc geweest”, zegt Carina.

In 2000 gooide het koppel het roer om: de slagerij werd een wassalon. “Dat was toen de HACCP-normen nog maar een keer werden aangepast”, vertelt Marc. “We hadden enkele jaren daarvoor nog maar aanpassingen gedaan en zwaar geïnvesteerd. Opnieuw zwaar investeren zagen we niet meer zitten. Bovendien voelden we de bui al een beetje hangen. Uiteindelijk bleek het een goede keuze te zijn geweest, want hoeveel beenhouwers schieten er nog over? De kleine zelfstandige is niet meer opgewassen tegen de giganten. Daarnaast gaf ook het tekort aan goed personeel de doorslag. Het werd almaar moeilijker om mensen te vinden die in de weekends wilden werken.”

In de buurt zijn er veel huurappartementen, die vaak te klein zijn om er een wasmachine te plaatsen. “Dat bracht ons op het idee om een wassalon te beginnen”, zegt Carina. “Geen volautomatisch zoals er toen al heel wat waren, maar een bemand wassalon. We zijn hier altijd en dat is onze sterkte. Er wordt veel minder schade aangericht en als er iets is, zijn we er direct om de mensen te helpen. Marc zorgt voor de kamerverhuur en ik voor het wassalon.”

Veel zien komen en gaan

Het koppel zal vooral de klanten missen. “Na al die jaren bouw je met die mensen een band op, hé. We hebben hier lief en leed gedeeld. Veel mensen zien komen, maar ook mensen zien gaan. Wat ons vooral deugd heeft gedaan, is het feit dat de buurt het heel jammer vond dat we ermee stoppen. Maar de gezondheid doet het niet meer zo goed, en dan moet je keuzes maken. Het is tijd dat we een beetje van het leven genieten. We hebben ons leven lang hard gewerkt”, aldus Carina.

De zaak werd op 1 juli al verkocht. Marc en Carina blijven echter nog aan de slag tijdens de zomermaanden. Daarna staan de nieuwe uitbaters er alleen voor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier