Marc Desmet uit Zwevegem zoekt acteurs voor nieuwe langspeelfilm ‘Ilani’

Cineast Marc Desmet heeft het scenario voor zijn nieuwe film ‘Ilani’ klaar. Nu kan de zoektocht naar acteurs en figuranten beginnen. Hij wil de zaken nog professioneler aanpakken dan bij de vorige film ‘Opa’ en zoekt daarom ook buiten onze provinciegrenzen naar geschikte mensen.

Marc Desmet heeft het scenario klaar en zoekt nu de cast bij elkaar. © (foto GJZ)

Ruim twee jaar nadat zijn eerste langspeelfilm ‘Opa’ in première ging, is cineast Marc Desmet (72) klaar voor een nieuw avontuur. Het scenario voor zijn volgende film ‘Ilani’ is klaar.

“Het is een psychologisch drama geworden met een sterk verhaal over de verhouding van een tienermeisje met haar ouders in goede en slechte tijden. Ontdekken wie je bent en de mooie liefde met een iets oudere vrouw. De zoektocht naar de dood van haar biologische vader en waarom het zo is, of moest gebeuren, maken van het meisje een sterke jonge vrouw. Je wil zelf niet meemaken wat Ilani heeft moeten ontdekken en verwerken“, schetst hij kort de verhaallijn.

In tegenstelling tot de film ‘Opa’, waarbij acteurs en figuranten vooral uit Zwevegem en deelgemeenten kwamen, gaat Marc nu in de wijde omgeving op zoek. “Ik zoek een volledig nieuwe cast en niet alleen in West-Vlaanderen. Het gaat over totaal andere personages. Er zijn ook meer vrouwen dan mannen in de belangrijke rollen en er is een grotere diversiteit in leeftijd. Het moeilijkste zal wellicht de zoektocht naar een meisje van zo’n twee à drie jaar worden. Vooral omdat de opnames met het meisje gepland zijn in mei of juni van 2021.”

Geen pottenkijkers

Ook de zoektocht naar twee vrouwen om de hoofdrollen in te vullen, deze van Ilani en haar vriendin Imme, zullen een hele opgave worden. “De twee ontdekken de liefde voor elkaar en enkele naaktscènes zijn daarbij heel essentieel. Uit mijn ervaring als cameraman bij productiehuis Jambers en nog enkele andere films, weet ik dat het niet vanzelfsprekend is een naaktscène te spelen”, aldus Marc Desmet.

Deze scènes worden vooraf wel besproken met beide actrices, de cameravrouw en de regisseur. “Niets moet wat de actrices niet willen en deze specifieke opnames gebeuren dan ook zonder pottenkijkers”, stelt Marc eventuele kandidaten gerust, al voegt hij er wel aan toe: “Al werken wij met niet professionele acteurs, deze scènes moeten even goed zijn.”

Grote cast

Acteurs en figuranten samen, rekent de cineast toch op een honderdtal mensen. “We zoeken dus een kleine Ilani van 2 à 3 jaar, een moeder van 25 en een papa van 28. Daarnaast ook meerdere politiemensen, een dokter en enkele verpleegsters en een bankbediende. Dit zijn allemaal sprekende rollen. Uiteraard zijn er ook figuranten nodig waarbij zeker enkele gezinnen.”

In de film maakt men een sprong van 16 jaar zodat er ook een Ilani van 18 jaar, haar vriendin van 30 jaar en een moeder van 41 en vader van 44 jaar nodig is.

Er zijn wel naaktscènes, maar niets moet wat de actrices niet willen

Marc Desmet wil de film dus professioneel aanpakken en dat begint reeds bij de casting. Niet alleen de acteurs maar ook de figuranten worden verwacht voor een screentest. Dit op zaterdag 6 juni om 9.30 uur in de nieuwe commerciële ruimtes rond het Pioniersplein op het Leanderhof in de Bekaertstraat te Zwevegem. Gezien de screentesten een hele dag zullen duren, kan je drank en een middagmaal kopen aan een democratisch prijsje.

Iedereen is verplicht zich in te schrijven voor de casting via mail ilanicasting@gemail.com voor 15 mei. Daarop moeten de persoonsgegevens staan, vergezeld van een recente foto en voor de hoofdacteurs ook de kledingmaten.

Voor de film zijn er minstens 30 opnamedagen voorzien en deze zouden starten in november. De buitenopnames zijn voor 2021 en deze worden aangepast aan de vrije dagen van de hoofdacteurs en het weer. Alles zou moeten opgenomen zijn tegen eind augustus 2021 zodat de film in januari 2022 in Kinepolis zijn première kan krijgen. (GJZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.