Marc De Laere is Laureaat Egemse Verdienste

Redactie KW

Op zaterdag 5 oktober ging de 26e Dag van de Egemse Gemeenschap door. Bij die gelegenheid werd Marc De Laere gehuldigd als 17e Laureaat Egemse Verdienste.

Sinds de oprichting 26 jaar geleden organiseert de ERC (Egemse Raad voor Cultuurbeleid) een ‘Dag van de Egemse Gemeeneschap’ en sinds 17 jaar wordt daarbij een Laureaat Egemse Verdienste verkozen. Bijzonder aan de huldiging dit jaar was dat de eer te beurt viel aan Marc De Laere, die tot enkele maandag geleden nog voorzitter van de ERC was.

In zijn speech roemde ERC-secretaris Wim Popelier Marc voor zijn veelzijdigheid qua inzet. Zo stond hij mee aan de wieg van de Egemse afdeling van de Chiro en de KAJ. Hij was zesentwintig jaar geleden ook één van de medeoprichters van de ERC, waarvan hij de laatste jaren voorzitter was. Voor zijn werk op cultureel vlak ontving hij twee jaar geleden de gemeentelijke Cultuurprijs en ook op sportief vlak heeft hij meer dan zijn stempel gedrukt. Zo organiseerde hij mee de Gorik Gardeynclassic, was hij vijfentwintig jaar voorzitter van de Cyclospurters en vele jaren secretaris en schatbewaarder van de Torenhofspurters. Hij stond mee aan de wieg van het Egems Atletiekcomité en was jarenlang lid van de gemeentelijke sportraad.

Cultuurschepen Paul Lambrecht typeerde hem als een man die zwart-wit dacht en geen compromissen zocht, maar vaak de confrontatie niet uit de weg ging. Hij benadrukte echter dat hij altijd alles deed in het belang van het Egemse verenigingsleven.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier