Marc Ballekens is nieuwe Pittemse Sint-Elooisdeken

Marc en zijn vrouw Mieke zijn er klaar voor om ondergedompeld te worden in de festiviteiten rond Zotte Maandag. © (Foto JG)
Redactie KW

Tijdens het jaarlijkse feest van de Pittemse Sint-Elooisgilde werd Marc Ballekens verkozen tot nieuwe deken. Als vaste medewerker tijdens de Zotte Maandagfeesten zal hij alles volgend jaar moeten ondergaan.

Op zaterdagavond 1 december vierde de Pittemse Sint-Elooisgilde zijn jaarlijkse Sint-Elooisfeest. Bij die gelegenheid wordt ook de nieuwe deken voor het komende jaar verkozen en dit jaar kwam Marc Ballekens met 193 stemmen als winnaar uit de bus. Hij kwam in 2003 met zijn vrouw Mieke Delember in Pittem wonen en integreerde zich al zeer snel in de gemeente. Marc, die beroepshalve strategisch directeur is bij Limagrain Belgium, werd al snel lid van de Sint-Elooisgilde en van het zogenaamde ‘Petit Comité’ dat de festiviteiten rond Zotte Maandag uitwerkt. In 2004 werd hij ook lid van de jury van Zotte Maandag, om in 2005 de voorzittershamer hiervan op te nemen, een taak die hij tot vorig jaar uitvoerde. Dit jaar zal hij echter noodgedwongen alles vanaf de zijlijn moeten bekijken, maar naar eigen zeggen zal dit geen probleem zijn. “Ik zie het dekenschap als een bekroning van 15 jaar graag met Pittem en de pittemnaren omgaan. Als niet geboren en getogen pittemnaar (Marc is afkomstig van Wortegem-Petegem) is het voor mij een eer tijdens de Pittemse hoogdag centraal te mogen staan.” vertelt hij blij. Ook zijn vrouw Mieke is er klaar voor. “Ik ben niet de persoon om op de eerste rij te staan, maar ik weet dat dit voor Marc een droom is die uitkomt en ik steun hem dan ook volledig.” vertelt ze ons. Ook qua gastvedette heeft Marc al wat nagedacht. “Ik zou heel blij zijn met Dina Tersago als gastvedette en, als het een man zou zijn, denk ik in de eerste plaats aan Kreuners-frontman Walter Grootaers.”

(JG – Foto JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier