Mannelijke bewoners woonzorgcentrum gaan op vakantie… zonder de vrouwtjes

Redactie KW

groepje mannelijke bewoners van het woonzorgcentrum Hallenhuis vertrok donderdagochtend voor een driedaagse uitwaaivakantie aan zee. Ze worden begeleid door leerlingen van het KTA Brugge.

De leerlingen van het zevende specialisatiejaar ‘Thuis- en bejaardenzorg’ richtten in Nieuwpoort een mini-woonzorgcentrum op voor de bewoners van het Hallenhuis. Met deze ‘men only’-vakantie wordt ingespeeld op recent onderzoek van de Arteveldehogeschool, wat uitwees dat door het hogere aantal vrouwen in de woonzorgcentra het activiteitenaanbod vaak iets minder afgestemd is op mannen.

Donderdag vertrokken de mannen van het Hallenhuis met de bus naar Nieuwpoort, waar ze door een groep leerlingen worden onthaald voor een typische vakantie aan zee. Voor de leerlingen kadert de reis in hun GIP of geïntegreerde proef, een soort eindwerk dus waarbij ze de opgedane theorie in een nagebootst woonzorgcentrum omzetten in de praktijk. Ze staan er dag en nacht in voor het onderhoud van de bewoners, verzorgen zelf de animatie en de maaltijden. OCMW-voorzitter Dirk De fauw zwaaide de vakantiegangers uit bij hun vertrek.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.