Manillen in coronatijden: eerste digitale kampioen is 83 jaar oud

Redactie KW

Kaartersclub ‘De Dinsdagkaarters’ uit Roeselare kroont donderdagavond haar eerste digitale manillenkampioen. Door de coronacrisis speelt de club online.

Sinds de invoering van de coronamaatregelen is het vaste clublokaal van De Dinsdagkaarters, café Het Bourgondisch Kruis in Roeselare, gesloten. De club bleef echter actief en zette een online tornooi op. Ook de score en tussenstanden werden online bijgehouden.

“Dat liep in het begin wat stroef, omdat niet alle deelnemers vertrouwd waren met de computer maar nu loopt dat heel vlot”, zegt voorzitter Hendrik Vermander. “De oudste speler die meedoet, is maar liefst 83 jaar oud en hij werd zelfs kampioen”, klinkt het.

De kampioen in kwestie, Frans Laevens, reageert vol ongeloof op de zijn titel van eerste digitale manillenkampioen. “Had iemand mij twee maanden geleden gezegd dat ik zou manillen op de computer, ik had hem voor gek verklaard”, klinkt het. De club hoopt zo snel als mogelijk weer op de vertrouwde manier te kunnen manillen, maar blijft ondertussen digitale tornooien organiseren. Het eerstvolgende start op 21 april.

Een beeld van het online manillen.
Een beeld van het online manillen.© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier