Mandelfietsers klaar voor seizoen fietsplezier in Ingelmunster

(foto CLY)
Redactie KW

Ook bij koninklijke wielerclub De Mandelfietsers zorgen de milde temperaturen ervoor dat alles in gereedheid wordt gebracht voor alweer een zomerseizoen vol gevarieerd fietsplezier.

Eerst was het verzamelen van de troepen in de brasserie van Don Bosco voor de laatste richtlijnen voor een veilig fietsseizoen. Ondervoorzitter Patriek Vandewiele lichtte het nieuwe seizoen even toe. Het mag gezegd dat het wielertoerisme floreert in de Brigandsgemeente. De club van voorzitter Johan Nuytten telt 175 leden en er wordt steevast gefietst in drie categorieën zodat iedereen zijn gading vindt. Elke groep wordt begeleid door een volgwagen. Het nieuwe seizoen startte op 1 maart en er wordt telkens gestart aan café ‘t Hazekapelleke om 9 uur op zondag. Er staan 30 tot 35 ritten op de planning.

Clubfeest

“Vanzelfsprekend zijn er ook dit seizoen enkele uitschieters voorzien zoals het verlengd weekend van 1 mei waar de groep naar Slovenië trekt voor vijf dagen fietsplezier. Het tweede grote evenement wordt de derde editie van Mandelclassic op 29 en 30 augustus waar vorig jaar net geen 2.000 deelnemers aan de start kwamen. Andere uitschieters zijn de deelname aan de Acht van Zwalm, de Schapenbergroute, Heuvelland en Westvleteren. Het seizoen eindigt op 27 september met de kampioenenfit waar alle ploegen samen rijden. Het seizoen zit er pas helemaal op na het clubfeest op 14 november”, klinkt het.

Het lidgeld bedraagt 50 euro en nieuwe leden zijn altijd welkom. Wie lid wordt, kan alle nodige kledingstukken bij de club zelf aankopen. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier