Man week lang vastgehouden na afrekening in drugsmilieu

© gf
Bron: Belga

Negen twintigers uit de regio Kortrijk riskeren celstraffen tot 30 maanden omdat ze na een discussie iemand een week lang zouden hebben gegijzeld. “Hij werd als een beest behandeld”, zo zei de procureur.

De feiten dateren van september vorig jaar. Nadat het slachtoffer een hoeveelheid cannabis was kwijtgeraakt, besloten de twee hoofdbeklaagden, beiden dealers, om het slachtoffer een lesje te leren. Hij werkte soms voor hen als loopjongen. Op hun brommer reden ze naar Kuurne waar ze een airsoftwapen tegen zijn hoofd zetten. Ze verplichtten hem om op de bus te stappen richting Kortrijk. Daar aangekomen werd hij meegenomen naar een studio in de Guldensporenlaan.

Als beest behandeld

“De eerste beklaagde zei dat hij ‘een klapke’ wilde doen met het slachtoffer, maar hij werd er vastgehouden en kreeg regelmatig slaag”, aldus de procureur. “Daarna werd hij geblinddoekt meegenomen naar een woning in Harelbeke. Wanneer de bewoner het niet langer zag zitten, namen ze hem opnieuw mee naar Kortrijk. Hij werd als een beest behandeld: hij kreeg van verschillende personen slagen, moest liedjes zingen, pompen en kreeg zelfs een seksspeeltje in zijn mond. Ze namen ook zijn gsm af en een hoeveel cash geld. Pas een week kon hij ontsnappen.”

De twee twintigers uit Kortrijk riskeren allebei 30 maanden cel, waarvan de helft met uitstel. Op het beklaagdenbankje zaten nog zeven anderen, onder wie de bewoner van het huis in Harelbeke en een handvol anderen die geen onbekenden zijn binnen het drugsmilieu.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten