Man waagt zich aan avondlijke zwempartij in zee

Redactie KW

Woensdagavond werd de politie van Bredene/De Haan iets na 20 uur ingelicht dat er een zwemmer in moeilijkheden was ter hoogte van strandpost 2 te Bredene.

Een strandvisser had de man opgemerkt en een tijdje gadegeslagen. Hij had ook gezien dat de man tegen een golfbreker aan zwom, waarna hij hem uit het oog verloor.

De politie snelde onmiddellijk ter plaatse en kon op het strand inderdaad een hoopje kleren aantreffen. De zee was erg wild en een zwemmer was niet meer te bespeuren.

De politie zou net de procedure drenkeling opstarten, toen een man in zwembroek uit de zee gestrompeld kwam. Hij was onder invloed van alcoholische dranken en was op het lumineus idee gekomen om in zee te gaan zwemmen en zo te ontnuchteren. Gelukkig was hij er met enkele schaafwonden van de golfbreker en enkele kwallenbeten vanaf gekomen.

Het betreft een 25-jarige man uit Hasselt die voor werkdoeleinden in Bredene was.

Hij werd bestuurlijk van zijn vrijheid beroofd ingevolge openbare dronkenschap en er werd hiervoor een pv opgemaakt. De man riskeert ook een GAS-boete van 250 euro te moeten betalen om het verbod te negeren om in zee te zwemmen buiten een bewaakte zone. De politie wijst erop dat dit niet alleen verboden is maar bovendien ook gevaarlijk is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.