Man vlucht uit brandende wagen… en gaat bacardi-cola’s drinken in Oostduinkerke

© iStock
Redactie KW

De uitbaatster van café ‘t Oeksje uit Oostduinkerke moet in de politierechtbank van Veurne komen getuigen in een zaak waar een cliënt terechtstaat.

J.G. kreeg op 13 september vorig jaar in de buurt van het café af te rekenen met autopech. Daarbij vloog zelfs zijn motor en twee banden in brand. De man zette zijn auto aan de kant en bluste die. Maar in plaats van daarop de politie te bellen ging J.G. gewoon op café. “Daar heb ik drie bacardi-cola’s gedronken om te bekomen. In een half uur tijd ja. Dat loopt nogal vlot binnen’, sprak J.G. tot de politierechter.

Toen hij terug naar zijn wrak ging kwam er net een taxichauffeur langs die J.G. naar huis zou brengen. Naar eigen zeggen had hij die al voor zijn cafébezoek gecontacteerd. Maar nog voor de taxi kon vertrekken kwam de politie ter plaatse. Zij lieten J.G. blazen. Hij tekende 1,77 promille op en verklaarde dat hij enkel mazouts gedronken had. Omdat de politie niet geloofde dat hij pas na de brand alcohol had gedronken werd hij gedagvaard in de politierechtbank. Maar ook de politierechter kon J.G. niet overtuigen met zijn verhaal. Daarom moet de cafébazin op 17 februari komen getuigen.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier