Man verwondt agent na achtervolging: 15 maanden cel

© iStock
Redactie KW

Een 31-jarige Bruggeling heeft in de Brugse rechtbank vijftien maanden effectieve celstraf gekregen voor een wilde achtervolging in Blankenberge. Daarbij verwondde hij een politieagent.

Op Kerstdag vorig jaar registreerde een ANPR-camera hoe een BMW met gestolen nummerplaten Blankenberge binnenreed. Een politiepatrouille kon de wagen staande houden in de Vredelaan, maar toen de agenten de documenten van de bestuurder vroegen ging die er vandoor in de richting van Zeebrugge. De politie zette hierop de achtervolging in. Tijdens zijn vlucht raasde bestuurder A.L. tegen een snelheid van 140 kilometer per uur door de bebouwde kom. “De politie probeerde de beklaagde meermaals tevergeefs klem te rijden”, schetste de procureur de feiten. “De beklaagde ramde de gevel van een woning en veroorzaakte meerdere ongevallen.”

In het Duinenpad in Zeebrugge probeerde de politie A.L. een derde keer te stoppen. Een agent sloeg toen het zijraam van de vluchtauto stuk met zijn wapenstok. Net op dat moment duwde A.L. het gaspedaal weer in waardoor de agent met zijn hand aan het raam haperde en zich ernstig bezeerde. Uiteindelijk viel de BMW stil in de Mercatorstraat in Zeebrugge. A.L. vluchtte te voet verder maar kon in de Bastenakenstraat overmeesterd worden. Hij bleek onder voorwaarden te staan na feiten van intrafamiliaal geweld in Brussel. Hij werd al meermaals veroordeeld in de politierechtbank. De man kwam niet opdagen voor zijn proces in de Brugse strafrechtbank. De gewonde politieman kreeg van de rechter een voorlopige schadevergoeding van 750 euro toegekend. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier