‘Man van Interpol’ staat terecht voor weerspannigheid tegen agenten

© GF
Redactie KW

Een 38-jarige man uit Roeselare moest zich voor de Kortrijkse strafrechter verantwoorden voor weerspannigheid tegen agenten. Op zijn verjaardagsfeestje maakte hij het te bont en deed hij zich voor als iemand van Interpol. “Hij heeft last van psychoses, waanideeën en paranoia”, legde zijn advocaat uit.

Op 24 februari 2019 repte de politie zich naar de woning van Grégory L. voor een klacht wegens lawaaihinder. Toen de agenten arriveerden, bleek L. razend. Hij gooide met deuren, bleek stevig gedronken te hebben en was verbaal agressief en arrogant. Hij dreigde de agenten van de trap te stampen, greep naar hun wapenstok en probeerde hen te slaan en te schoppen.

In een trance

Na twee eerdere drugs- en geweldveroordelingen stond hij op dat ogenblik nog onder voorwaarden. De openbare aanklager vorderde een nieuwe celstraf van 5 maanden. “Alcohol prikkelt zijn schizofrenie”, pleitte zijn advocaat. “Hij was in een bepaalde trance. Sinds eind 2019 is hij gedwongen opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis en is er een duidelijke verbetering merkbaar.” “Ik neem nu medicatie en dat gaat goed“, vulde Grégory L. zelf aan. “Ik heb geen waanideeën meer. Toen wist ik niet wat ik deed.” Vonnis op 8 juni. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.