Man uit Zedelgem riskeert alsnog twee jaar cel voor brandstichting na ruzie over bezoekrecht zoontje

Redactie KW

Een 29-jarige man uit Zedelgem hangt in de Brugse correctionele rechtbank alsnog twee jaar effectieve celstraf boven het hoofd voor belaging, bedreigingen, brandstichting en diefstal. N.P. pleegde de feiten toen hij hoorde dat hij zijn zoontje enkel onder toezicht zou mogen zien. In 2020 kreeg hij twee jaar cel met uitstel, maar volgens het openbaar ministerie lapte hij zijn voorwaarden aan zijn laars.

Na de relatiebreuk in april 2019 begon P. zijn ex-partner steeds vaker lastig te vallen. Zo brak hij binnen in haar appartement om kaders met foto’s van hun kind te stelen. Die zomer bestookte de beklaagde het slachtoffer dagelijks met berichten. In november trapte hij ook de voordeur van haar appartement in.

Ondertussen had de familierechtbank bij verstek beslist dat P. zijn tweejarig zoontje hoogstens nog een middag per week onder toezicht mocht zien. Toen de beklaagde daar op 3 december van op de hoogte werd gebracht, ging hij pas echt door het lint. Voor de voordeur van haar appartement stak P. zelfs een valies van een andere bewoner van het gebouw in brand. Ook na de tussenkomst van de politie bleef de man bedreigingen uiten.

N.P. mocht na twee maanden voorhechtenis de gevangenis verlaten, maar zat snel opnieuw in de cel. Hij schond immers zijn voorwaarden door toch weer een sms te sturen naar zijn ex-vriendin. Zijn advocate Fabienne De Smet benadrukte dat haar cliënt enkel voldoende contact wilde met zijn zoontje. Op 31 juli 2020 werd P. veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden.

Het openbaar ministerie vroeg dinsdagochtend om de voorwaarden in te trekken. De beklaagde bleef immers drugs gebruiken en liet zich niet begeleiden. “Ik ben wel altijd eerlijk geweest dat ik een keer per week rookte, in plaats van vroeger alle dagen”, reageerde P. zelf.

Het vonnis valt op 18 juli. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier