Man uit Tielt wordt vingerkootje afgebeten na caféruzie in Torhout

Mark Beke is na het drieste bijtincident op café enige tijd werkonbekwaam. (Foto Ronny Neirinck) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Zondagavond is een verhitte discussie danig uit de hand gelopen in een café op de Markt in Torhout.

De feiten speelden zich omstreeks 22.30 uur af in La Plaza. Een man uit Tielt was er met zijn vrouw iets aan het drinken op het moment dat er aan een tafeltje een geschil ontstond. “Een man stormde het café binnen en begon ruzie te maken met een vrouw van 40, 45 jaar. Hij greep razendsnel een lege fles cava vast en verborg die achter zijn rug, vermoedelijk om er de vrouw mee te slaan.”

“Dwars door het bot, hé!”

De gewezen beroepsmilitair ging instinctief op de amokmaker af en klemde diens armen vast, zodat hij niet meer kon bewegen. “Ik leidde hem bij de nek naar buiten, maar daar draaide hij zich ineens razendsnel om en beet het bovenste vingerkootje van mijn linkerwijsvinger af. Dwars door het bot, hé”, is hij nog danig door het voorval aangedaan.

Ongeveer 2 centimeter lang

Het vingerdeeltje, ongeveer twee centimeter lang, was meteen nergens meer te bespeuren. Wellicht heeft de dader het gewoon ingeslikt. Het heethoofd verdween met de noorderzon. Een ploeg van de politiezone Kouter kwam ter plaatse voor de vaststellingen en er loopt een onderzoek naar de dader. Er worden ook getuigenverhoren afgenomen.

(FJA/TVW)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Torhout en De Weekbode Tielt

“Bij een operatie zou een groter deel van mijn vinger weg zijn”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.