Man uit Koksijde ten onrechte dood verklaard

Redactie KW

Een man van 74 uit Koksijde kon zijn ogen niet geloven toen er op naam van zijn echtgenote een wel erg vreemde brief in de bus viel.

Viviane, de echtgenote van Roland Calcoen uit Koksijde, kreeg recent een brief van het FOD Belastingen in de bus. Daarin werd ze aangemaand ‘alsnog een aangifte te doen van het nalatenschap van haar overleden echtgenoot’. Bijzonder vreemd, want Roland is springlevend, terwijl hij volgens de overheid is overleden op 2 april 2015.

Een weduwenpensioen, eventueel?

Een flauwe grap, dacht het koppel aanvankelijk, tot hun zoon en hun dochter hen later die dag in paniek opbelden om te vragen wat er scheelde: zij hadden de brief immers ook ontvangen. Roland nam uiteindelijk de telefoon en contacteerde de Vlaamse Belastingsdienst. Toen de vrouw aan de andere kant van de lijn hem bevestigde dat Roland Calcoen uit Koksijde inderdaad recent overleden was, zei hij haar doodleuk dat ze met de man in kwestie aan het spreken was. “En toen hoorde ik alleen nog een diepe zucht. Ik veronderstel dat ze van haar stoel gevallen was”, kan Roland er nog mee lachen. “Ik heb haar ook nog grappend gezegd dat ze er maar moest voor zorgen dat mijn vrouw een weduwenpensioen krijgt, aangezien ik toch dood ben.”

Na wat research meldde de vrouw Roland dat het om ‘een Calcoen uit een andere gemeente ging’. Geen Roland en al zeker geen Roland Louis Jeroom Calcoen, zoals zijn volledige naam luidt. Bij de bevolkingsdienst van Koksijde vallen ze in elk geval uit de lucht. In hun registers staat inwoner Roland Calcoen nog altijd niet als overleden ingeschreven.

(CJK)

Het volledige verhaal lees je nu donderdag in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier