Man uit Jabbeke vrij onder voorwaarden na dodelijk ongeval met transmigrant

Op het fietspad langs de Gistelsesteenweg in Jabbeke werd een voetganger aangereden door een wagen. © JVM
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft een 30-jarige Jabbekenaar onder voorwaarden vrijgelaten voor een ongeval met vluchtmisdrijf waarbij een transmigrant om het leven kwam. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge zal geen beroep aantekenen tegen die beslissing.

Het ongeval gebeurde rond 0.45 uur in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 augustus. Op het fietspad langs de Gistelsesteenweg in Jabbeke werd een voetganger aangereden door een wagen. Voor de 19-jarige transmigrant uit Vietnam kwam alle hulp te laat. De bestuurder reed gewoon door, maar kwam enkele honderden meters verder al in botsing met een andere auto. Na dat ongeval werd de doodrijder achtervolgd door het aangereden voertuig, waarna hij snel door de politie werd ingerekend.

M.M. werd zondag door de onderzoeksrechter aangehouden voor het dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf. Bovendien wees een alcoholtest uit dat hij 2,67 promille alcohol in zijn bloed had. De Jabbekenaar verklaarde dat hij zich van de feiten zelf niets meer kan herinneren, maar drukte wel zijn spijt uit.

Advocaten Tom Noyez en Klaas Van Dorpe bepleitten vrijdagochtend met succes de vrijlating van hun cliënt. Ze stelden aan de raadkamer een hele reeks voorwaarden voor, zoals een alcoholverbod. M.M. zal volgens de verdediging ook maandelijks een bijdrage storten op de rekening van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier