Man uit Handzame wacht gepeperde factuur na verbranding van snoeiafval

Een man uit Handzame moet naast een boete, een gepeperde factuur van de hulpdiensten betalen. Hij stichtte een grote afvalbrand in zijn tuin waardoor het leek dat er een grote schuur in brand stond.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. © JH

De man had deze week zijn sparrenhaag gesnoeid en had heel wat snoeiafval. Zaterdagochtend rond 8.20 uur besloot hij de grote hoop in brand te steken op een stuk braakliggend terrein op de hoek van de Noordbosstraat met de Wittehuisstraat in Handzame.

Er ontstond echter vrij snel een grote vuurstapel en een grote rookontwikkeling. Tot ver in de buurt was de rook en een indringende brandgeur op te merken. Omdat de vuurhaard zich in de buurt van een grote schuur bevond dacht iemand dat die schuur in brand stond. “Daarom kwamen wij ook ter plaatse voor het brandende gebouw”, zegt brandweerkapitein David Vanden Eynde van post Kortemark.

Niet gelukkig

“Wij rukten uit met alle beschikbare manschappen en vanuit Koekelare werd een tankwagen gestuurd. Ter plaatse merkten we dat het om een stapel snoeiafval van sparren ging die in brand stond. Het blijft verbazen dat mensen nog altijd niet weten dat zo’n vuur maken in een tuin verboden is. We hebben het vuur gedoofd en daar was die man niet gelukkig mee.”

De man gedroeg zich ook tegenover de hulpdiensten vrij geagiteerd over hun komst. Naast een boete wacht hem ook een gepeperde factuur van de hulpdiensten. Niet alleen de brandweer maar ook de politie kwam met verschillende ploegen ter plaatse.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.