Man uit De Haan riskeert twee jaar celstraf voor cannabiskweek

De beklaagden sloegen verschillende keren toe. © Getty Images
Redactie KW

Een 38-jarige man uit De Haan riskeert twee jaar celstraf voor cannabiskweek en weerspannigheid. De man liep tegen de lamp na een verkeersongeval.

Op 29 mei vorig jaar raakte A.S. (38) met zijn wagen betrokken bij een verkeersongeval in De Haan. Volgens het parket sloeg hij te voet op de vlucht maar kon de politie hem identificeren op basis van zijn identiteitskaart, die achterbleef in de wagen. “De politie trof in zijn woning een kweektent met afzuigsysteem aan“, verduidelijkte de procureur in de Brugse strafrechtbank. “In de tent stonden twaalf volgroeide en dertien kiemende cannabisplanten. Er werd ook 40 gram geoogste cannabis aangetroffen.”

Op het moment dat de politie zijn woning binnenviel was A.S. niet thuis. Maar toen hij even later arriveerde gedroeg hij zich heel agressief. “De beklaagde moest met een beenveeg geneutraliseerd worden“, vervolgde de procureur. “Hij was onder invloed van speed en had nog een klein hoeveelheid amfetamines op zak. Ik vraag twee jaar cel.”

A.S. werd in het verleden al drie keer veroordeeld voor geweld tegen de politie. Hij werd ook al veroordeeld voor drugsfeiten. Zijn advocate drong toch aan op een voorwaardelijke straf. “Die eerdere veroordeling voor drugs dateert al van twaalf jaar geleden”, stelde Chanel Ribas Colomar. “Voor het vluchtmisdrijf werd mijn cliënt trouwens recent vrijgesproken.” De uitspraak volgt op 8 oktober.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.