Man tijdens cafébezoek aangevallen met kandelaar

In een Harelbeeks café werd in de nacht van zaterdag op zondag een 32-jarige man door twee onbekenden aangevallen met een kandelaar. Hij raakte zwaargewond.

De man raakte zwaargewond. © GF

De feiten speelden zich rond 4.30 uur af in het café Pourquoi Pas in de Harlemboislaan in Harelbeke. Niels Debaemaeker, die ook zelf in Harelbeke woont, hield aan de aanval onder andere een gebroken neus over. Ook zijn oogkas liep breuken op en Niels is drie tanden verloren.

Hij diende ondertussen klacht in bij de politie, maar via sociale media gaat zijn vriendin nu op zoek naar getuigen. “We vermoeden dat het gaat om een vader en zoon die mijn partner zo hebben toegetakeld”, zegt zijn vriendin Christine Richir. “We hopen dat iemand ons kan helpen om de daders te identificeren.”

Het slachtoffer werd naar AZ Groeninge in Kortrijk overgebracht, waar hij vandaag een neusoperatie ondergaat. Camerabeelden van in en rond het café moeten antwoorden bieden over de omstandigheden. In café Pourqoui Pas werd net de tweede verjaardag van de zaak gevierd.

Jean-Louis Dalle, korpschef van PZ Gavers, bevestigt het incident. “Er was die bewuste nacht een schermutseling tussen enkele klanten, zonder dat daar eigenlijk een aanleiding voor was. De uitbater van de zaak is tussengekomen om de gemoederen te bedaren, maar één betrokkene deelde helaas stevig in de klappen. Ook het interieur van het café zelf liep wat schade op, maar de zaak heeft allesbehalve een slechte reputatie. De cafébaas bezorgde ons al camerabeelden van binnen en buiten de zaak en daarmee zullen we proberen om de daders zo snel mogelijk te identificeren.”

Christellehttps://www.facebook.comFacebook1

Wij zijn op zoek naar personen die ons zouden kunnen helpen bij het identificeren van 2 smeerlappen die mijn man hebben…

Geplaatst door Christelle Richir op Maandag 20 januari 2020
rich1.0https://www.facebook.com/christelle.richir/posts/10220981938168761552

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.